To je to što me zanima!

Rijetki crni nosorog uginuo kad su ga htjeli pustiti u divljinu

Jedan od tek nekoliko tisuća preostalih crnih nosoroga uginuo je na letu iz Kenta u Tanzaniju gdje je trebao biti pušten u divljinu.
Vidi originalni članak

Uginuli nosorog nazvan 'Zambezi', navršio je 17 godina, a pripadao je vrsti koja je kritično ugrožena - crnih je nosoroga na svijetu tek još oko 5,600. 

Fundacija Aspinall koja se brinula za nosoroga te njegov transport objavila je da ne znaju uzrok tragične smrti, ali i da su pokrenuli istragu kako bi ga utvrdili. 

Zambezi je inače rođen u zatočeništvu u Port Lympneu 2002. godine, a u svojih 17 godina triput je postao ocem, piše BBC

Aspinal Fundacija na društvenim je mrežama trebala popratiti cijeli Zambezijev put i let, a uz nosoroga su bili čuvar iz Port Lympnea i veterinar. 

Vođa fundacije izjavio je da je 'šokiran i shrvan gubitkom'. 

- Još uvijek ne znamo koji je uzrok smrti crnog nosoroga, ali provesti ćemo detaljnu istragu da vidimo možemo li iz ovoga nešto naučiti, nadodao je te zaključio da je njegova fundacija dosad u prirodno stanište vratila osam crnih nosoroga jer 'duboko vjeruje' da nosorozima nije mjesto u zatočeništvu. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • M.K 06.07.2019.

    Naravno da im nije mjesto u zatocenistu, pa ni pod cijenu nestanka. Zao mi je sto ovaj put nisu uspjeli 😔

  • Mateo32 30.06.2019.

    Nažalost sve je više Ljudskih nososroga koji samo prepoznaju lovu ... nikad im dosta ....

  • Mateo32 30.06.2019.

    Za nekih 50-tak godina stanovnici nekog nepoznateg planeta u istoj kao mi Galaksiji će napisati: Na planeti Zemlji su živjeli bića ( ljudi) koja su bila pohlepna i nestala su ..... a priroda na zemlji će se ponovno obnoviti ..... možda ljepša ali ljudi tih više neće biti ......

Komentiraj...
Vidi sve komentare