To je to što me zanima!

Što je snimljeno iznad Paga? 'Pratimo neke čudne pojave...'

'Paški NLO slučaj' razlikuje se od ostalih po tome što su ga vidjele stotine ljudi, a među njima i brojni policajci koji su o svemu razgovarali službenom vezom. U incidentu je sudjelovala i vojska
Vidi originalni članak

Danas se navršava točno dvadeset godina od događaja poznatog kao 'Paški NLO slučaj'. Veliko mnoštvo ljudi, a priča se o tisućama, svjedočilo je tog 13. prosinca 1997., ali i narednih nekoliko dana, čudnoj pojavi na nebu koja je najprije zamijećena iznad Paga, a zatim i na širem području Zadarske i Ličko-senjske županije.

Ono što je na neki način izdvojilo ovaj slučaj od mnogih drugih neobičnih pojava na nebu bila je uključenost službenih vlasti u praćenje slučaja.

Iz audio komunikacije policijskih ophodnji s paškog i podvelebitskog područja moglo se čuti da su i policajci na dužnosti vidjeli isto što i brojni građani, o tome komunicirali putem radioveze pa čak i fotografirali neobičnu pojavu.

Nekoliko godina kasnije, audiosnimka je postala dostupna javnosti i bila emitirana na tadašnjem zadarskom radiju Donat FM.

- Je l' sad dosta nisko prema... prema zemlji doli? - pita policajac iz Dinjiške.

- A evo, odavde gledajući od nas, ja ne znan da l' ima dvista metara od zemlje - odgovara mu putem radioveze kolega s Velebita.

- Još se vidi. Vrlo, vrlo je blizu zemlji i žarko crvene boje, maksimalno žarko crvene boje. Što je bliže zemlji, to je više crvenila - uključuje se policijski punkt na Paškom mostu.

- Ja mislim da je sto posto pala u našim teritorijalnim vodama, sto posto, jer ovo je izgledalo do kraja blizu - odgovorili su odmah s Paškog mosta.

- Pratimo neke čudne pojave - čuje se policijska ophodnja s pozicije Dinjiška.

- Aj' gledaj 10-ak minuta pa ćeš vidjeti koliko aviona ima i koliko kruže. Ima čitava eskadrila... - čuje se u eteru s policijskog punkta na Paškom mostu.

Komunikacija između policajaca nastavila se još neko vrijeme da bi završila ovako:

- Nemojte više o tome preko veze. Najvjerojatnije je riječ o vojnoj vježbi. Prekinite razgovor o tome - bili su jasni iz operative Policijske postaje Pag.

Venera, balon ili nešto treće?

Prva reakcija astronoma iz zvjezdarnice u Višnjanu bila je da se radilo o fenomenu Venere koji je uobičajen u ovo doba godine. No kako su brojni očevici ustrajali na tvrdnjama da se svjetlo micalo lijevo-desno i gore-dolje, brzim, nepravilnim pokretima i da stoga nikako ne može biti riječ o planetu koji se kreće u pravilnoj orbiti, iz Zvjezdarnice su ponudili novo pojašnjenje - kristalići u atmosferi kroz koje se prelamalo svjetlo.

Iz Hidrometeorološkog zavoda također su ponudili uobičajeno pojašnjenje da bi se moglo raditi o meteorološkom balonu. No, kako bi se jedan te isti meteorološki balon mogao viđati nekoliko večeri zaredom na istom području, to nisu rastumačili.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Dalibor0704 17.12.2017.

    Paški sir na mlazni pogon i sa LED rasvjetom.

  • Johndenver 13.12.2017.

    Ma, koliko vas u budućnosti mediji budu uvjeravali da postoji vanzemaljska civilizacija koja nam želi donijeti dobro, znajte da je to obmana prijevarnih duhova. Svaki duh koji vam kaže da Isus nije Krist i da nije došao u tijelu je antikristov duh. Svaki onaj koji vam veliča evoluciju, taj se ruga Isusu Kristu na križu i Ocu Stvoritelju koji je sve stvorio. Svaki onaj koji negira Sina, negira i Oca i u njemu nema istine

  • Johndenver 13.12.2017.

    Oni nisu podložni utjecajima Zemlje, mogu se kretati promjenjivim brzinama, a nestajanje i kretanje te mijenjanje oblika je njihova specijalnost, mi zaboravljamo da to bića koja se zovu Pali anđeli, da ona imaju puno više potencijala, i da njima nije problem pretvoriti se u bilo što, oni mogu poprimiti oblik olovke, stolice, nekog čovjeka, fizičke sve njegove osobine glas također, razne zvukove proizvoditi to im nije nikakav problem, to su energetska bića, koja su u stanju na sebe navući mnoštvo čestica i na taj način formirati vidljivi predmet, našem oku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare