To je to što me zanima!

Tuljanici su uveli strogu dijetu: 'Ajde Jinx, moraš više plivati!'

'Bacamo im ribu izvan bazena kako bismo mladunčad potaknuli da se izbore za hranu. No ove zime smo shvatili da je Jinx postala jako dobra u tom nadmetanju, čak i predobra'
Vidi originalni članak

Dvogodišnja tuljanica spašena je u travnju prošle godine za tuljane Gweek Seal Sanctuary u Velikoj Britaniji. Pronađena je na otoku Godrevyju, u jako lošem stanju. Bila je dehidrirana, pothranjena i pokazivala znakove anemije. 

Veterinari su ustanovili da Jinx ima problema sa želucem i ne može probaviti hranu. Detaljni pregled je pokazao da Jinx ima poremećaj u probavi, nešto slično što se kod ljudi naziva Sindrom iritabilnih crijeva. Poremećaj je ublažen terapijom i lijekovima, ali od puštanja natrag u daljinu se odustalo jer bi se njezino stanje bez lijekova ubrzo pogoršalo, piše u priopćenju.

'Natukla 20 kila viška'

Ipak, očito da je trbuh više ne boli kada je hrana u pitanju - Jinx je natukla 82,5 kilograma, odnosno nekih 20 kilograma viška. S obzirom na to da je smještena u prostor s mladuncima manjim od sebe, uspijevala se izboriti za veće porcije hrane.

- Bacamo im ribu izvan bazena kako bismo mladunčad potaknuli da se nauče izboriti za hranu. No ove zime smo shvatili da je Jinx postala jako dobra u tom nadmetanju, čak i predobra, objasnili su djelatnici skloništa. 

Djelatnici skloništa stavili su Jinx na režim za mršavljenje. Smanjili su joj porcije ribe i donijeli joj nove igračke kako bi je naveli da više pliva. 

- Želimo da shvati kako se zove i navesti je da se više kreće, nadamo se da će postati aktivnija, dodaju. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Mira B_ 29.05.2018.

    A vidi joj okica..kao pustite me nisam kriva ja nego vi..

  • Tigar 74 29.05.2018.

    "Plus size" tuljanica :)

  • Soyboy 29.05.2018.

    Neka joj dragi bog pomogne u ovim teškim danima! Ali htio bi prokomentirati jednu zanimljivu stvar: TULJANICA je nabila 20 kil viška, a ne TULJAN! Muški tuljani znaku da moraju biti u formi ako žele proširiti svoje gene, a žensko samo sjedi doma i jede! Dosta zanimljiva opservacija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare