To je to što me zanima!

VIDEO Velika zmija prestrašila Slavonce, mislili da je riđovka: 'Počela je proizvoditi zvukove'

Zabrinuti čitatelj iz sela nedaleko od Vinkovaca poslao je snimke zmije duge jedan metar, za koju je sumnjao da je riđovka. Stručnjak kaže da se ne radi o toj otrovnici, već o smukulji
Vidi originalni članak

Mještane Novih Mikanovaca kod Vinkovaca u ponedjeljak poslijepodne prestrašila je velika zmija, a čitatelj koji nam je poslao fotografije i video zmije bio je iznenađen jer je pomislio da se radi o riđovki, otrovnici koja nije toliko tipična za Slavoniju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Išao sam šetati psa i pas je krenuo prema njoj pa sam ju primijetio. Bila je duga oko metar. To je u selu među kućama, nisam ju dirao i nisam se htio previše približavati jer je počela proizvodit zvukove i stala je u obrambeni položaj - rekao nam je čitatelj i dodao:

- Pretpostavljam da je to mlada zmija i da sigurno u blizini ima leglo sa još zmija. Rekao sam susjedima da budu na oprezu - rekao je čitatelj koji je mislio da se možda radi o otrovnici.

OD ZMIJA, PAUKA DO KRPELJA... Opasnosti koje vam prijete u prirodi: Ne paničarite i ne radite nagle pokrete, tiho se udaljite

Kontaktirali smo stručnjaka za zmije, Tonija Korena, koji nam je otkrio kako se ne radi o riđovki, već o smukulji. To su neotrovne, bezopasne zmije, koje mogu biti vrlo korisne za održavanje ekosustava. Dodao je i da je to česta zmija u kontinentalnoj Hrvatskoj, te da se zna dogoditi da je ljudi zamijene za riđovku koja je puno rjeđa.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • ajetodoo 25.05.2021.

    Ne piše je li dugačka jedan metar od glave do repa, ili od repa do glave.

  • JusticeLeague 25.05.2021.

    Bezopasna zmija, a ovaj bu..ala digao na noge čitavo selo, rekao ljudima da ''budu na oprezu'', a još je htio i proširiti paniku dalje putem ovog portala....baš se pošteno zbrukao ! Zmije su naši prijatelji, na ovoj planeti su dulje od nas i trebaju našu pomoć i naše razumijevanje, a ne naš nerazuman strah i primitivizam !

  • Koki. 25.05.2021.

    Mnoge neotrovne životinje pa i zmije imitiraju svoje srodnike bojom i izgledom u svrhu zaštite jer kada ih vide predatori, njihovi prirodni neprijatelji, zaobiči će ih. Mislim da i ova zmija zato liči riđovki.

Komentiraj...
Vidi sve komentare