Viral

Komentari 48

VIDEO Velika zmija prestrašila Slavonce, mislili da je riđovka: 'Počela je proizvoditi zvukove'

VIDEO Velika zmija prestrašila Slavonce, mislili da je riđovka: 'Počela je proizvoditi zvukove'

Zabrinuti čitatelj iz sela nedaleko od Vinkovaca poslao je snimke zmije duge jedan metar, za koju je sumnjao da je riđovka. Stručnjak kaže da se ne radi o toj otrovnici, već o smukulji

Mještane Novih Mikanovaca kod Vinkovaca u ponedjeljak poslijepodne prestrašila je velika zmija, a čitatelj koji nam je poslao fotografije i video zmije bio je iznenađen jer je pomislio da se radi o riđovki, otrovnici koja nije toliko tipična za Slavoniju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Išao sam šetati psa i pas je krenuo prema njoj pa sam ju primijetio. Bila je duga oko metar. To je u selu među kućama, nisam ju dirao i nisam se htio previše približavati jer je počela proizvodit zvukove i stala je u obrambeni položaj - rekao nam je čitatelj i dodao:

- Pretpostavljam da je to mlada zmija i da sigurno u blizini ima leglo sa još zmija. Rekao sam susjedima da budu na oprezu - rekao je čitatelj koji je mislio da se možda radi o otrovnici.

Kontaktirali smo stručnjaka za zmije, Tonija Korena, koji nam je otkrio kako se ne radi o riđovki, već o smukulji. To su neotrovne, bezopasne zmije, koje mogu biti vrlo korisne za održavanje ekosustava. Dodao je i da je to česta zmija u kontinentalnoj Hrvatskoj, te da se zna dogoditi da je ljudi zamijene za riđovku koja je puno rjeđa.