To je to što me zanima!

Zabranili mu doniranje sperme: 'Ne može, on ima već 33 djece'

Žene u New Yorku godinama su se otimale za njegovu spermu, pa Ari Nagel već ima 33 djece. No slavni donor sada ima problema u Izraelu - ni jedna klinika više ne smije imati posla s njime
Vidi originalni članak

Izrael pokušava zabraniti doniranje sperme profesoru matematike i serijskom donoru jer već ima previše djece.

Ari Nagel (42) kojem su mediji dali živopisno ime - Sperminator - u proteklih je deset godina postao otac 33 djece diljem američke države New York, a još nekih desetak beba je na putu. 

Nagel je donirao svoju spermu desecima žena, ponekad jednostavno tako što je ejakulirao u čašice u javnim toaletima Starbucksu, piše New York Post.  

U članku objavljenom još prije dvije godine, NY Post je pisao kako se žene otimaju za njegovu spermu - Nagel ima divnu osobnost, zgodan je i voljan je donirati spermu potpuno besplatno.

VEĆ IMA 65-ERO DJECE Mobilni donor sperme: Kombi je 'ured', a žena mu nije sretna

Ženama koje iz raznih razloga ne mogu začeti prirodnim putem - među njima su razvedene i same žene, lezbijke ili parovi koji iz zdravstvenih razloga imaju problema sa začećem, Ari Nagel predstavljao je zgodnu alternativu skupoj banci sperme. 

Vlasti u Izraelu odlučili su tome stati na kraj. 

Krajem prošle godine, 43-godišnja žena je otputovala s njim u Izrael, s namjerom da zamrzne i pohrani njegovo sjeme u privatnoj klinici. No prije nego što je uopće napustio kliniku, djelatnik je izdvojio njegov uzorak i rekao mu da ne smiju pohraniti njegovu spermu.

Iz Ministarstva zdravstva u Izraelu je ženi koja je pokušavala začeti poslali su pismo u kojem kažu da u Izraelu ne može koristiti njegovu spermu te da su sve klinike o tome obaviještene. Naime, zakon tamo propisuje da svi donori moraju biti anonimni, odnosno da donor ne smije znati identitet donora i obrnuto, primatelj ne smije znati identitet donora. 

Jedini na listi zabranjenih

Jedina dopuštena iznimka jest ta da donor potpiše izjavu kako će sudjelovati u odgoju djece

Tako je Nagel, koji je inatu u braku i sa suprugom ima troje djece potpisao takvu izjavu posljednjoj ženi koja je pokušala pohraniti njegovu spermu u izraelskoj klinici, ali i sa još šest žena koje su već pohranile njegovu spermu u Izraelu. Naime, Izrael sada ne želi vratiti Nagelovu spermu ženama koje su klinikama već platile unaprijed za pohranjivanje sjemena.

No izraelsko Ministarstvo zdravlja nije priznalo njegovu izjavu o preuzimanju roditeljske odgovornosti.

- Uzevši u obzir broj žena koje je Nagel oplodio... naše je mišljenje kako njegova izjava da će preuzeti roditeljsku odgovornost i sudjelovati u odgoju djece nije ni iskrena niti razumna - napisali su iz ministarstva. 

- Žele zabraniti moju spermu - požalio se Nagel. 

Postoji lista zabranjenih donora, a ja sam jedini na toj listi - izjavio je.

Zbog takve odluke, 43-godišnjakinja čiji identitet nije poznat, odlučila je tužiti izraelsko Ministarstvo zdravstva, a slučaj je sada na najvišoj sudskoj instanci. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Brunini2 21.06.2018.

    Kuda ide ovaj svijet?

  • 20.06.2018.

    dali plača alimentaciju svoj djeci...

  • špricer_1 19.06.2018.

    I ja ugrađujem besplatno

Komentiraj...
Vidi sve komentare