To je to što me zanima!

Blizu Ivanić-Grada izgrađen je kukuruzni labirint: Edukativan je i namijenjen svim uzrastima

Potraga kroz kukuruzni labirint ima dvije kategorije – za djecu, za mlade i odrasle, a posjetitelji će saznati zašto su se meli tavani u Dubrovčaku ili kako je vlastelin Dubrovčaka završio u volovskoj koži
Vidi originalni članak

Ideja za labirint potekla je iz želje da se ruralnom prostoru ponudi inovativno posjetiteljsko iskustvo, a inspiracija za labirint pronađena je u ornamentima narodnih nošnji iz bogate zbirke KUD-a Posavac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Unutar labirinta se nalaze interpretacijske ploče sa zanimljivostima o posavskom kraju koje se otkrivaju tijekom rješavanja slučaja pljačke u labirintu. Potraga kroz kukuruzni labirint ima dvije kategorije – za djecu i za mlade i odrasle, te će posjetitelji saznati npr. zašto su se meli tavani u Dubrovčaku ili kako je vlastelin Dubrovčaka završio u volovskoj koži.

 

Kukuruzni labirint je projekt koji je inicirala Turistička zajednica Ivanić-Grada u partnerstvu s Gradom Ivanić-Gradom, Poljoprivrednim institutom Osijek, Muzejom Ivanić-Grada, Prijateljima baštine, KUD-om “Posavac” Dubrovčak Lijevi – Topolje i DVD-om Dubrovčak Lijevi.

PREHRANA ZA ENERGIJU I MOZAK Kod kuće pripremite najbolje zdrave obroke za školarce: U sendvič stavite špinat, mrkvu...

Projektu je dodijeljena nagrada Ruža Zagrebačke županije u 2023. godini u kategoriji 'Održivi turizam'.

Labirint će ostati otvoren i za najveće turističke manifestacije u Ivanić-Gradu, 19. Bučijade, koja se održava od 6. do 8. listopada.

Iduće dvije nedjelje, 17. i 24. rujna, u poslijepodnevnim satima održat će se 'Posavski dan', program koji će posjetiteljima ponuditi vožnju kočijom i posavskim konjima, poljoprivredne proizvode lokalnih proizvođača itd.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • baka3440 10.09.2023.

    Pohvala TZ za vrhunsku budalaštinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare