To je to što me zanima!

Bobi je najstariji živući pas: Ima 30 godina i još uvijek je zaigran

Bobi je miran, društven pas i još uvijek je dovoljno zdrav. Članovi obitelji vjeruju da je tajna njegove dugovječnosti činjenica da živi na selu u mirnom okruženju, okružen prirodom
Vidi originalni članak

Bobi je najstariji živući pas, star 30 godina i 267 dana i još uvijek je dovoljno zdrav da uživa u igri sa svoja četiri prijatelja mačka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bobi je proglašen najstarijim živućim psom ikad. Po pasmini pripada Alentejskom pastirskom psu. Njegov rekord priznat je 1. veljače. On živi na obiteljskoj farmi na kojoj je rođen u selu Conqueiros, u Portugalu.

DAN PASA Ne kupujte nego psa udomite iz skloništa i poklonite mu ljubav

Unatoč svojim godinama, miran i društven pas još uvijek je dovoljno zdrav. Članovi obitelji vjeruju da je tajna njegove dugovječnosti činjenica da je oduvijek živio na selu u mirnom okruženju, okružen prirodom. Bobi voli jesti i uglavnom jede istu hranu kao i njegovi vlasnici, ali je obavezno prethodno namoče u vodu kako bi odstranili začine.

Leonel Costa, njegov vlasnik, opisuje ga kao 'jedinstvenog'. 

- Bobi je bio ratnik sve ove godine, samo on zna kako se držao, mora da nije lako jer prosječni životni vijek psa nije tako visok i da može govoriti mogao bi nam objasniti ovaj uspjeh. Jako smo sretni i zahvalni što nakon 30 godina imamo Bobija u svakodnevnom životu - kaže Costa.

Bobijev dug život je postao nositelj naslova Guinnessove knjige rekorda.

VAŽNA ODLUKA Udomljavate psa? Prije konačne odluke postavite ova pitanja

- To nam je ogromna radost -  rekao je Costa. Bobi je imao samo jedan zdravstveni problem u 2018., ali se izvukao. Također ima problema s vidom i hodanjem povezanih s godinama, prenosi Daily Mail.

Godine 1992. Bobi je registriran u Veterinarskoj medicinskoj službi općine Leiria.

Prethodni nositelj titule najstarijeg psa bio je Spike, koji je postigao rekord sa 23 godine i 7 dana, a titulu najstarijeg psa ikada držao je Bluey, australski stočarski pas koji je doživio 29 godina i 5 mjeseci prije nego što je uspavan u studenom 1939.

KORISNI SAVJETI Miris kućnih ljubimaca: Koraci kako ga se lako riješiti iz doma

Idi na 24sata

Komentari 3

  • selo moje na brdascu 05.02.2023.

    Zabunom su ga krivo upisali

  • horseking 05.02.2023.

    U obrazu mi izgleda mlađe.

  • Kompact Novi 05.02.2023.

    lazete.moj dzeki ima 35

Komentiraj...
Vidi sve komentare