Lifestyle

Komentari 3

Bobi je najstariji živući pas: Ima 30 godina i još uvijek je zaigran

Bobi je najstariji živući pas: Ima 30 godina i još uvijek je zaigran

Bobi je miran, društven pas i još uvijek je dovoljno zdrav. Članovi obitelji vjeruju da je tajna njegove dugovječnosti činjenica da živi na selu u mirnom okruženju, okružen prirodom

Bobi je najstariji živući pas, star 30 godina i 267 dana i još uvijek je dovoljno zdrav da uživa u igri sa svoja četiri prijatelja mačka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bobi je proglašen najstarijim živućim psom ikad. Po pasmini pripada Alentejskom pastirskom psu. Njegov rekord priznat je 1. veljače. On živi na obiteljskoj farmi na kojoj je rođen u selu Conqueiros, u Portugalu.

Unatoč svojim godinama, miran i društven pas još uvijek je dovoljno zdrav. Članovi obitelji vjeruju da je tajna njegove dugovječnosti činjenica da je oduvijek živio na selu u mirnom okruženju, okružen prirodom. Bobi voli jesti i uglavnom jede istu hranu kao i njegovi vlasnici, ali je obavezno prethodno namoče u vodu kako bi odstranili začine.

Leonel Costa, njegov vlasnik, opisuje ga kao 'jedinstvenog'. 

- Bobi je bio ratnik sve ove godine, samo on zna kako se držao, mora da nije lako jer prosječni životni vijek psa nije tako visok i da može govoriti mogao bi nam objasniti ovaj uspjeh. Jako smo sretni i zahvalni što nakon 30 godina imamo Bobija u svakodnevnom životu - kaže Costa.

Bobijev dug život je postao nositelj naslova Guinnessove knjige rekorda.

- To nam je ogromna radost -  rekao je Costa. Bobi je imao samo jedan zdravstveni problem u 2018., ali se izvukao. Također ima problema s vidom i hodanjem povezanih s godinama, prenosi Daily Mail.

Godine 1992. Bobi je registriran u Veterinarskoj medicinskoj službi općine Leiria.

Prethodni nositelj titule najstarijeg psa bio je Spike, koji je postigao rekord sa 23 godine i 7 dana, a titulu najstarijeg psa ikada držao je Bluey, australski stočarski pas koji je doživio 29 godina i 5 mjeseci prije nego što je uspavan u studenom 1939.

Najčitaniji članci