To je to što me zanima!

Brzo šminkanje Cindy Crawford ujutro: Izbjegavam suhi puder

Kad sam tek počela raditi u modnoj industriji jedan od prvih zadataka bio je da se sama našminkam - priča Crawford i priznaje kako o šminkanju tad još nije znala apsolutno ništa
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Skupa kozmetika nije uvijek efikasnija od one pristupačne

Supermodel, beauty mogul i majka dvoje djece Cindy Crawford opisala je za američki Vogue kako izgleda njena jutarnja beauty rutina. S vremenom se Crawford kaže ispraksirala tako da joj ujutro za sve treba samo deset minuta, što joj je, kaže, jako bitno jer uz poslovne obaveze i dvoje djece nema previše slobodnog vremena. 

POGLEDAJTE VIDEO s manekenkom i plesačicom iz spota za pjesmu Despacito:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ujutro ne stavljam mnogo šminke - kaže Crawford i dodaje da s godinama sve više prihvaća svoj prirodni izgled. Budući da je takav look teško nositi bez lijepe kože lica, naglasak stavlja upravo na njegu kože, koju ističe kao najvažniji dio beauty rutine. 

- Nakon pranja lica kožu nahranim s 'Meaningful Beauty Youth Activating Melon' serumom za lice, a nakon toga primjenjujem trik koji sam na snimanjima naučila od kolege make up artista - priča Cindy.

Riječ je o masaži područja oko očiju sa hladnim Golden Ice Globes masažerima, koji joj pomažu riješiti se tamnih podočnjaka i podbuhlosti ispod očiju. Nakon toga model nanosi hidratantnu kremu s nužnom UVA zaštitom od štetnog sunčevog zračenja i tek je onda spremna za make up.

- Kad sam tek počela raditi u modnoj industriji jedan od prvih zadataka bio je da se sama našminkam - priča Crawford i priznaje kako o šminkanju tad još nije znala apsolutno ništa. Otišla je kupiti bazu (tekući puder) i maskaru i došla u studio.

ZA UPEČATLJIVE OČI Mali trikovi: Vodič za savršeni 'cat eye' koji uspije svaki put

- Sa mnom su tad snimale legende beauty industrije Iman i Dianne deWitt. A te su vješte dive praktički mogle sebi 'crtati' po licu zatvorenih očiju i izgledati sjajno - prisjeća se. 

- Sjećam se kako sam im gledala odraz u ogledalu i pokušavala oponašati ono što rade - prisjetila se Crawford svog 'brzog tečaja osnova make upa', gdje se uz minimalan napor i malo vještine mogu postići, kaže, izvrsni rezultati.

- Najdraže mi se držati jednostavne rutine uz koju znam da ću izgledati dobro - kaže supermodel, a često su, dodaje, sitnice poput maskare ili podebljanih obrva ključne za cijeli look.

Zato joj je danas, ističe, drago što se nikad nije prepustila trendu tankih obrva koje su 90-ih bile popularne, jer da ih je tada previše stanjila, danas bi joj bilo nemoguće tu štetu ispraviti.

- Obično stavljam neko od sjenila iz palete Charlotte Tilbury Luxury - kaže, nakon čega istakne trepavice s Maybelline Lash Stiletto maskarom. 

- S godinama sve manje volim i pudere u prahu jer zbog svoje teksture često samo još više istaknu bore - kaže, pa za 'završni touch' koji će sve držati na mjestu koristi samo svjetlucavi Chanel Healthy Glow puder.  

'RUŽNO ŠMINKANJE' 'Mislila sam da sam napravila nešto grozno, a postaje trend'

S godinama joj je, kaže, postalo draže cijeli make up 'zaokružiti' s kremastim finish puderom, a sve manje koristi pudere suhe i praškaste teksture. Za kraj model nanosi malo blijedo ružičastog sjajila i, kako kaže, njen dan može početi!

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Skupa kozmetika nije uvijek efikasnija od one pristupačne

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare