To je to što me zanima!

Bulgur je top zamjena za rižu ili tjesteninu u salatama, ali i juhi

Možete ga koristiti i u jelima poput juha i variva ili kao nadjev za punjene paprike. Od njega možete napraviti i Kibbeh, popularno jelo istočnjačke kuhinje - zapravo krokete
Vidi originalni članak

Bulgur je vrsta pšenice koja je odlična zamjena za rižu u rižotu i kao prilog uz mesni umak. Zapravo, ova namirnica svojevrsna je prva procesirana hrana. Dobiva se od nekoliko vrsta pšenice procesom starijim od 4000 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brzo se priprema i nutricionistički je vrlo vrijedna namirnica. Odličan je izvor vlakana, a sadrži značajne količine kalcija, željeza i magnezija. Sadrži i malo masnoća i kalorija.

Odličan je u salatama, pristaje uz povrće i meso, plodove mora, pa i voće, a bulgur možete koristiti i u juhama umjesto tjestenine ili kao nadjev ukusnih povrtnih sarmica i punjenih paprika. Kibbeh, popularno jelo istočnjačke kuhinje, naziv je za pržene "krokete" u kojima, osim bulgura, ima luka i mljevenog junećeg, janjećeg ili kozjeg mesa.

SAZNAJTE I KAKO SE KUS-KUS DOBIVA Kus-kus na slatki ili slani način: Tri recepta - s janjetinom, veganski s povrćem i fini desert

Za kuhanje bulgura potrebno vam je 20 minuta i samo pet minuta pripreme. Bulgur stavite u posudu i dodajte oko 250 ml vode, po potrebi više, i sol. Na tavu stavite malo ulja te dodajte bulgur i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 12 minuta. Maknite s vatre i ostavite u poklopljenoj posudi da stoji 10 minuta, pa pomiješajte vilicom.

FANTASTIČNA HELJDA Superhrana: Ova namirnica je zdravija i nutricionistički mnogo vrjednija od svih drugih žitarica

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Nap7 25.05.2022.

    Odlicno

  • PsihoGinekoIog 25.05.2022.

    Obožavam, jedem ga skoro svaki dan 😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare