To je to što me zanima!

Cavalli je bio kralj animal printa i haljina koje otkrivaju tijelo

Talijanski modni dizajner Roberto Cavalli, poznat po kreacijama s moćnim, atraktivnim životinjskim printom preminuo je jučer u svom domu u Firenci. Prvi butik otvorio je 70-ih u Saint-Tropezu
Vidi originalni članak

Roberto Cavalli otvorio je prvi butik u Saint-Tropezu početkom 70-tih te s vremenom postao jedan od najvećih talijanskih dizajnera, poznat na sceni. Obožavale su ga manekenke, ali i brojne zvijezde. Kreirao je haljine otvorenog tipa s naglaskom na tijelo i siluetu.

Iza njega je ostalo šestero djece i njegova partnerica Sandra Bergman Nilsson.

- Tvrtka Roberto Cavalli dijeli sućut s obitelji g. Cavallija, njegova ostavština ostaje stalni izvor inspiracije - rekao je Sergio Azzolari, izvršni direktor Roberto Cavalli, u objavi na Instagramu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dizajner je preminuo u petak u svom domu u Firenci, izvijestila je talijanska novinska agencija ANSA.

Cavalli, koji je u radu koristio snažne tonove, motive i razne patchwork efekte u kolekcijama, bio je veliki ljubitelj umjetnosti, ona mu je osim mode bila velika strast. No, biznis je proširio i na nekretnine te je često provodio večeri u svom popularnom 'Just Cavalli Caféu', noćnom klubu u središtu Milana.

JUBILARNI INTERVJU Modni brend ELFS je nastao kao projekt na faksu prije 20 godina

Imao je niz ideja, među njima i poseban način aplikacije tiska na traperu i materijalima, koji je ujedno i patentirao. Životinjski motivi bili su mu strast, kao i naglasiti ženstvenost svake dame koja nosi njegov dizajn.

- Tvoje ime živjet će i dalje, bit ćeš svjetionik inspiracije za druge, a posebno za mene - rekao je Fausto Puglisi, kreativni direktor Roberta Cavallija.

Modna kompanija sa sjedištem u Firenci u vlasništvu je Auriel Investment SA, koju kontrolira Hussain Sajwani iz Dubaija od 2019. godine.

Cavallijev sprovod održat će se u ponedjeljak u Firenci, javljaju talijanski mediji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare