Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Cavalli je bio kralj animal printa i haljina koje otkrivaju tijelo

Cavalli je bio kralj animal printa i haljina koje otkrivaju tijelo
1

Talijanski modni dizajner Roberto Cavalli, poznat po kreacijama s moćnim, atraktivnim životinjskim printom preminuo je jučer u svom domu u Firenci. Prvi butik otvorio je 70-ih u Saint-Tropezu

VIDEO

Roberto Cavalli otvorio je prvi butik u Saint-Tropezu početkom 70-tih te s vremenom postao jedan od najvećih talijanskih dizajnera, poznat na sceni. Obožavale su ga manekenke, ali i brojne zvijezde. Kreirao je haljine otvorenog tipa s naglaskom na tijelo i siluetu.

Iza njega je ostalo šestero djece i njegova partnerica Sandra Bergman Nilsson.

- Tvrtka Roberto Cavalli dijeli sućut s obitelji g. Cavallija, njegova ostavština ostaje stalni izvor inspiracije - rekao je Sergio Azzolari, izvršni direktor Roberto Cavalli, u objavi na Instagramu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Preminula je modna ikona Iris Apfel: Imala je 102 godine 00:49

Dizajner je preminuo u petak u svom domu u Firenci, izvijestila je talijanska novinska agencija ANSA.

Cavalli, koji je u radu koristio snažne tonove, motive i razne patchwork efekte u kolekcijama, bio je veliki ljubitelj umjetnosti, ona mu je osim mode bila velika strast. No, biznis je proširio i na nekretnine te je često provodio večeri u svom popularnom 'Just Cavalli Caféu', noćnom klubu u središtu Milana.

Modni brend ELFS je nastao kao projekt na faksu prije 20 godina
Modni brend ELFS je nastao kao projekt na faksu prije 20 godina

Imao je niz ideja, među njima i poseban način aplikacije tiska na traperu i materijalima, koji je ujedno i patentirao. Životinjski motivi bili su mu strast, kao i naglasiti ženstvenost svake dame koja nosi njegov dizajn.

- Tvoje ime živjet će i dalje, bit ćeš svjetionik inspiracije za druge, a posebno za mene - rekao je Fausto Puglisi, kreativni direktor Roberta Cavallija.

Modna kompanija sa sjedištem u Firenci u vlasništvu je Auriel Investment SA, koju kontrolira Hussain Sajwani iz Dubaija od 2019. godine.

Cavallijev sprovod održat će se u ponedjeljak u Firenci, javljaju talijanski mediji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju