To je to što me zanima!

Crveni Nosovi su počeli educirati medicinsko osoblje: 'Želimo uvesti više pozitivne energije'

Ekipa Klaunovadoktora osim što uvelike pomaže liječnicima i medicinskim sestrama u obavljanju svakodnevnog posla, educiraju ih o humoru o zdravstvu što im donosi dodatne bodove
Vidi originalni članak

Klaunovidoktori već 12 godina uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha pristupaju mali i velikim pacijentima kako bi svoje trenutke u bolnici podnijeli uz osmijeh na licu. Iako u imenu imaju "doktori", oni ipak nisu liječnici, ali su educirani u širokom području koje obuhvaća psihologiju, sociologiju, pedagogiju, komunikologiju, a nužno je i da poznaju bolničke procedure. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Liječnicima olakšavaju svakodnevne zadatke, a osim što unose radost u bolničke sobe, osoblje bolnice također se s njima opušta. Klaunovidoktori održavaju program 'Humor u zdravstvu' kroz predavanja za medicinske sestre i liječnike KBC-a Zagreb pokušavaju uvesti što više pozitivne energije u bolnicu.

- Osobno sam prošla radionicu i savjetovala bih svima u zdravstvu da ju također prođu. I mi medicinski djelatnici smo ljudi i želimo u bolničku sobu ući s osmijehom svaki put. Na radionicama sam naučila kako se nositi s različitim situacijama, svakodnevnim stresom, ali i teškim životnim problemima. Lakše je i pacijentu i liječniku kad smo radosni - rekla je Ana Ljubas, glavna sestra KBC-a Zagreb.

Prvu radionicu prolaze djelatnici s odjela pedijatrije, a kroz humor ih je provela Anamarija Jurišić, voditeljica umjetničkih poslova Crvenih Nosova klaunovadoktora i klaundoktorica.

ŠIRE LJUBAV I RADOST Uvijek su tamo gdje je potreban osmjeh: Svojim radom Crveni Nosovi usrećuju i male i velike

- Humor u zdravstvu je spoj svih znanja koje su klaunovidoktori stekli kroz sve godine rada. Predavanje je spoj povijesti humora, povijesti medicine, kako koristiti humor u medicinskom okružju. Kroz razne vježbe, priče, igru i šalu donose nova znanja medicinskom osoblju kako bi bili još bolji u svom radu i djelovanju - rekla je. 

Pohađanjem predavanja i/ili radionice na temu humora u zdravstvu, medicinske sestre i liječnici ostvaruju bodove od strane Hrvatske komore medicinskih sestara i Hrvatske liječničke komore.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare