To je to što me zanima!

Čvrsta stražnjica: Za pravilan čučanj pete moraju biti na podu

Kod izvođenja je najvažnije da je trup zategnut i stabilan, a leđa ravna. Koljena moraju pratiti položaj stopala i ne smiju bježati prema unutra, a pete moraju ostati na podu
Vidi originalni članak

Redovnim vježbanjem možete bitno promijeniti oblik svoje stražnjice, učvrstiti je i podignuti. Najvažnija je pravilna tehnika zbog pravilne aktivacije gluteusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako ih ne aktiviramo dovoljno, cijeli pokret preuzet će noge ili čak prednji dio noge. Zato je najvažnije da je trup zategnut i stabilan, a leđa ravna. Koljena moraju pratiti položaj stopala i ne smiju bježati prema unutra, a pete moraju ostati na podu.

PRIMJER VJEŽBI Za trbušne masne naslage su idealne vježbe snage i kardio

Kako biste si pomogli u početku, stručnjaci preporučuju vježbu "čučanj na stolcu". Stanite leđima okrenuti prema stolcu i spuštajte se prema sjedalu, kao kad idete sjesti, samo vrlo polako. Zaustavite se centimetar ili dva iznad sjedala, a zatim ustanite i vratite se u početni, stojeći položaj.

RIJEČ STRUČNJAKA 18 fitness mitova i istina: Treba li doista hodati 10.000 koraka dnevno i tope li trbušnjaci salo?

Početnicima se preporučuju od tri do četiri serije od 10 do 12 ponavljanja, i to nekoliko vrsta čučnja, iz šireg ili užeg stava. Tad se vježbe izvode bez opterećenja poput šipke, utega, bučica ili guma, a poslije ostaje mjesta za veći napredak dodavanjem opterećenja i povećanjem broja ponavljanja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • antun:sb 03.10.2023.

    nitko

Komentiraj...
Vidi sve komentare