To je to što me zanima!

Devet loših odluka koje trebate izbjegavati tijekom renovacije

Kada planiraju renovaciju, mnogi pretražuju časopise i online ponude kako bi pronašli najljepše komade, ali rijetko tko čita komentare korisnika. Postoje neke zamke koje treba izbjegavati, a mi vam donosimo najčešće
Vidi originalni članak

1. Kuhinjski ormarići bez ručkica

Iako izgledaju dobro u katalogu i uživo, ormarići bez ručkica su vrlo nepraktični u kuhinji. Uvijek ćete posvuda imate mrlje i otiske prstiju koje ćete kasnije trebati brisati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Kuhinjske pločice s reljefom

S reljefnih pločica teže ćete obrisati mast i prljavštinu nego s ravnih.

ZABAVA ZA OBITELJ 20 ideja kako napraviti božićne ukrase za bor od starih žarulja, kuglica, tjestenine, vune...

3. Raskošni lusteri u kuhinji

Mnogi su još u uvjerenju da su raskošni lusteri obavezni za kuhinje, ali u stvarnosti oni su prava noćna mora za čišćenje i uštedjet ćete si puno truda ako nabavite neki s jednostavnim linijama.

4. Lusteri koji imaju sjenila poput čašica

Takvi lusteri možda izgledaju privlačno, ali nikako nisu praktični. Unutar sjenila će uvijek biti puno prašine, a i pokoji mrtvi kukac. Ukoliko nabavite takav luster, budite spremni da ćete ga morati često prati.

5. Kvake s oštrim rubovima

Postoje razne kvake koje možete kupiti, a za neke prekasno shvatite da su opasne. To je posebno istina za kvake s oštrim rubovima. Za njih možete zapeti robom i podrapati, recimo majicu, a nije ugodno ni ako kukom slučajno udarite u takvu kvaku.

6. Svijetle i jarke boje u kuhinji

Dugo je bio trend kupovati kuhinjske ormariće u jarkim bojama, ali iako oni mogu dobro izgledati na početku, s vremenom će vas početi iritirati. Svijetle i jarke boje trebali bi koristiti tek kao naglaske.

BLAGDANSKI UGOĐAJ Bez vatre i dimnjaka: Vaš dom može osvijetliti 'lažni' kamin

7. Visoki kuhinjski ormarići s pneumatskim vratima

Oni mogu biti lijepi, moderni i praktični, ali ako ste nižeg rasta morat ćete se popeti na stolicu kako bi ih zatvorili.

8. Stakleni lavabo koji izgleda kao posuda

Ovakvi lavaboi izgledaju fenomenalno na fotografijama, ali u stvarnom životu jako su nepraktični. Kao prvo, ne mogu sadržavati puno vode pa uvijek morate paziti da vam se voda ne prelije van. Također, nakon svake upotrebe trebate ga prebrisati jer će inače ostati mrlje od vode.

NIMALO DIVNI PRIZORI Fotografije koje dokazuju zašto biste svaki dan trebali usisavati

9. Svjetla na vrhu kuhinjskih ormarića

Takva svjetla izgledaju dobro, ali nisu funkcionalna. Ona vam osvjetljavaju glavu, ali ne i radnu površinu. Bolje je staviti svjetla na dno ormarića, piše Brightside.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • crna žena 20.11.2020.

    Pod jedna nije baš tako, treba samo malo u kut stisnuti i vrata se otvore. Imam doma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare