Lifestyle

Komentari 2

Bez vatre i dimnjaka: Vaš dom može osvijetliti 'lažni' kamin

Bez vatre i dimnjaka: Vaš dom može osvijetliti 'lažni' kamin

Za dnevni boravak kao iz najljepše božićne bajke ne trebate imati dimnjak i ložište za vatru jer odabranim materijalima možete dekorirati kamin koji može izgledati kao pravi

Kartonske kutije, stiropor, cjepanice i mnoštvo drugih materijala mogu se iskoristiti u uređenju doma. U zimskim mjesecima za što bolji blagdanski ugođaj napravite - lažni kamin.

POGLEDAJTE VIDEO: Stavili božićne ukrase tri mjeseca ranije

Za dnevni boravak kao iz najljepše božićne bajke ne trebate imati dimnjak i ložište za vatru jer odabranim materijalima možete dekorirati kamin koji, ovisno o trudu i vremenu koje uložite u uređenje, može izgledati kao pravi. Uzmite kartonske kutije, onoliko koliko vam je potrebno da sa svake strane napravite jedan stupac i gornji dio koji će ih spajati.

Dobro ih pričvrstite samoljepljivom trakom. Na dno stavite nekoliko kutija u ravnini s onim bočnima, gdje ćete postaviti svjetlosnu dekoraciju. Kako bi sve bilo čvršće, najbolje je koristiti smjesu za kaširanje.

Komadiće papira natopite u vrućoj vodi i ostavite preko noći. Stare novine će dobro poslužiti u ovu svrhu. Kad se papir poprilično raspadne, dobro ga ocijedite i izmiješajte s mješavinom drvofiksa i vode (neka bude u omjeru 1:2 ili 1:3 u korist vode).

 

Uzimajte suhe papire pa kistom nanosite sloj pripremljene smjese. Radite sloj po sloj, dok ne postignete željenu formu i debljinu. Ostavite da se dobro osuši (ponekad je potrebno i nekoliko dana). Nakon toga možete početi s bojenjem kamina, ovisno o željama. Najbolje je nanijeti dva sloja boje.

Ovdje pustite mašti na volju, a možete izrezati karton u obliku pravokutnika te ih obojiti, a između njih stvoriti razmak bijelom trakom kako bi sve izgledalo kao kamin napravljen od cigle. Na gornju policu možete staviti dekoracije. Na dnu kamina napravite krug od cjepanica, a unutar njega, za privid plamena, stavite lampice.

Najčitaniji članci