To je to što me zanima!

Dizajnirali sklonište za slučaj pandemije, invazije i katastrofe

Ruska arhitektonska tvrtka Modern House razvila je planove za CyberHouse Life, sklonište za sudnji dan koji bi zaštitilo svoje stanare u nuklearnoj katastrofi, zombi invaziji ili virusnoj epidemiji
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

PREDIVNE KUĆE ZA ODMOR BLIZU ZAGREBA - IZLIJEČIT ĆE SAV STRES

Kako se koronavirus i dalje širi diljem svijeta, jedna od mnogih mjera koje se poduzimaju je kako se pripremiti i kako se očuvati unutar svoja četiri zida usred ove pandemije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ruska arhitektonska tvrtka Modern House jedna je od nekoliko tvrtki koje se bave dizajniranjem skloništa u slučaju globalne katastrofe, piše Business insider.

Tvrtka koja također dizajnira i tradicionalne domove razvila je planove za CyberHouse Life, sklonište za sudnji dan koji bi zaštitio svoje stanare u nuklearnoj katastrofi, zombi invaziji ili virusnoj epidemiji. Tvrtka je također rekla da bi posebno štitilo od koronavirusa koji je zarazio više od 349.000 ljudi širom svijeta i proširio se u najmanje 167 zemalja.

U postu na Instagramu, tvrtka je napisala: 'Na zahtjev kupaca razvija se sustav zaštite od koronavirusa i radioaktivne prašine.'

Evo kako bi kuća izgledala kada bi se izgradila:

Projekt CyberHouse Life dio je rastuće industrije skloništa koja je odgovorila na javnu potražnju za sigurnim kućama u slučaju globalne katastrofe.

Još uvijek nije objavljena cijena, ali kuća ima 3.230 četvornih metara i može primiti šest do deset osoba u slučaju katastrofe.

Izradila bi se od teškog čelika, neprobojnog stakla i 'integriranih sustava od zračenja i mikrobiološke zaštite'. Autonomna geotermalna toplinska pumpa kontrolira bi temperaturu u kući. Također, bila bi izrađena od monolitnog betona, jedinstvenog bloka betona za čvršću gradnju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Самое время рассмотреть CyberHouse LIFE со всех сторон. Смотрим видео и наслаждаемся :) ⠀ It's time to consider CyberHouse LIFE from all sides. Watch the video and enjoy :) ⠀ #modernhouse #проектдомаспб #дизайнинтерьераспб #ландшафтныйдизайн #архитекторспб #архитектура #строительстводомовспб #строительствоспб #проектированиедома #проектдомаспб #современныйдом #architecture #interiordesignmoscow #cyberhouse #tesla #cybertruck #кибердом #киберхауз #organichouses #cyberhouselife #дизайнерспб #дизайнспб #greenarchitecture #greentechnologies #naturehouses #bunker #bunkerhouse #дизайнин ерьерамосква #строительстводомовмосква

Objavu dijeli Modern House (@modern_house_spb)

Zidovi kuće bi bili pod takvim kutom da bi sprječavali ulazak uljeza. Sigurnost je na prvom mjestu, stoga bi ova kuća imala blindirane prozore. 

Kompleks se sastoji od dvije zgrade - jedna je za garažu i kuću za goste, a druga je glavna višestambena rezidencija, navode iz tvrtke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CyberHouse LIFE защитит от коронавируса и радиации! ⠀ По просьбе заказчиков разрабатывается система защиты от коронавирусов и радиоактивной пыли. ⠀ Coronavirus and radiation protection house - CyberHouse LIFE. ⠀ At the request of customers, a system of protection against coronaviruses and radioactive dust is being developed. ⠀ #modernhouse #проектдомаспб #дизайнинтерьераспб #ландшафтныйдизайн #архитекторспб #архитектура #строительстводомовспб #строительствоспб #coronavirusprotection #проектдомаспб #современныйдом #architecture #interiordesignmoscow #cyberhouse #tesla #cybertruck #кибердом #киберхауз #защитаоткоронавируса #cyberhouselife #дизайнерспб #дизайнспб #greenarchitecture #greentechnologies #naturehouses #bunker #bunkerhouse #дизайнинтерьерамосква #строительстводомовмосква

Objavu dijeli Modern House (@modern_house_spb)

Rusku kompaniju inspirirala je Tesla, konkretno tvrtka Cybertruck. Cybertruck, odnosno kamionet, predstavljen je u studenom 2019. godine i opisan je kao 'postapokaliptičan'.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

STARI PROSTOR ISPOD STEPENICA JE PRETVORILA U PRAVU GAMING SOBU

POGLEDAJTE VIDEO (Suzana Mančić) #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Krašotica1986 25.03.2020.

    Uzalud vam kule Babilonske, sve će se urušiti....rečeno je..

  • 24.03.2020.

    Koliko je samo izvedeno pokusnih eksplozija do nuklearnih, kemijskih pokusa, pa dodajmo ratove i svo zagadjenje zbog istih pa do neodgovornog ponasanja drustva prema prirodi a samim time i prema sebi, jos nam je i dobro. Imamo jedan paradoks a taj je da nije rijesenje u zastiti nego promjeni mentaliteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare