Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Predivne kuće za odmor blizu Zagreba - izliječit će sav stres

Predivne kuće za odmor blizu Zagreba - izliječit će sav stres
1

Luksuzne kuće u okolici Zagreba s predivnim krajolikom idealne su za godišnji odmor ili odmor preko vikenda. Istaknuli smo one s najljepšim interijerom i najkvalitetnijom ponudom

VIDEO

Eko kuća Trpuci

Nedaleko od Zagreba, točnije 25 kilometara od Arene Zagreb u mjestu Gornji Trpuci nalazi se Eko kuća Trpuci. Ona se prvenstveno ističe prekrasnim zelenim površinama i pogledom na jezero. Vlasnica kuće je Petra Markulin koja vodi ovaj obiteljski posao. Kuća ima 300 metara kvadratnih, od kojih je 150 podrumskog prostora sa 40 sjedećih mjesta koji se iznajmljuje za proslave. Naime, radi se o drvenoj adaptiranoj Turopoljskoj kući staroj preko 100 godina, a kompletan namještaj je od slavonskog hrasta.

Kuća je predviđena za najam za odmor do 10 osoba što je i maksimum ležaja. Najčešće dolaze obitelji bilo da se radi o najmu za odmor ili za proslave. Od sadržaja kuće roštilj i peku odnosno uslugu cateringa kod najma za proslave, a inače hranu ne nude već si gosti kod najma za odmor sami mogu pripremiti ili naručiti iz obližnjeg restorana koji ima dostavu.

18

Namještaje je u potpunosti drven i sastoji se od tri spavaće sobe, dvije kupaonice, dnevne sobe, kuhinje sa blagovaonom i velikim podrumskim prostorom sa 40 sjedećih mjesta u sklopu kojeg je i dječja igraonica sa stolom za biljar i pikadom. Na velikoj terasi je stol sa 20 sjedećih mjesta i pečenjarom s pogledom na dječje igralište, jezera i šumu koja je pogodna za šetnje.

Osim boravka u kući možete ići u šetnju prirodom (nude se nordijske štapove bez nadoplate), na bicikliranje jer se kuća nalazi na cikloturističkoj karti sa stazama prema Pokupskom, Velikoj Gorici i Pisarovini, a u ljetnim danima na 25 kilometara od nas se nalazi plaža na rijeci Kupi u Pokupskom, dok do Samoborskog gorja ima pola sata vožnje, za sve ljubitelje planinarenja.

Ako promijenite samo četiri stvari, doručak će biti zdraviji
Ako promijenite samo četiri stvari, doručak će biti zdraviji

- Iznajmljujemo tri godine, a cijena ovisi da li je najam za odmor ili proslavu ili proslavu sa noćenjem i ovisi o broju ljudi - objašnjava vlasnica i dodaje da su cijene su fiksne, ali malo komplicirane s obzirom da imaju dva tipa najma. Kroz cijelu godinu imaju goste neovisno o godišnjem dobu, a stranih turista ima povremeno na povratku sa Jadrana ili usput kod razgledavanja Zagreba.

Kuća za odmor 'Podgaj'

Ova kuća se ponajprije ističe prekrasnim krajolikom i zelenim površinama. Smještena je na vrhu brijega u osami te je zato idealna za goste koji su željni mira i tišine. Ističe se i zbog toga što se iz same kuće i dvorišta pruža zapanjujući pogled na Zagreb i okolicu. Što se tiče prostora u kući i oko nje, može se reći da je poprilično obogaćen zanimljivim sadržajima.

Hidromasažna kada nalazi se na otvorenom, a pogled iz nje pruža nevjerojatno relaksirajući ugođaj. U ponudi je i finska sauna, roštilj, kamin, vanjska kuhinja, dvije natkrivene terase, stol na otvorenom prostoru, dvije televizije, besplatni Wi-Fi, dva bicikla, no hrana nije uključena.

Kuće za odmor u Zagorju: Ovo su najljepše uređeni interijeri...
Kuće za odmor u Zagorju: Ovo su najljepše uređeni interijeri...

Vlasnik ove vikendice je Stjepan Rak i radi se o obiteljskom poslu. Mjesto u kojem se ova kuća nalazi je Šiljakovina (mjesto 12 kilometara udaljeno od Velike Gorice). Kuća ima 32 metara kvadratnih i ima dvije prostorije, a uređena je u kombinaciji moderno rustikalnog stila. Predviđena je za parove te obitelji do 4 člana. Ipak, 90 posto gostiju čine parovi. 

12
| Foto: Dnevni Avaz/PrivatniAlbum/Facebook

- U prostoriji kuće na katu nalazi se bračni krevet, kupaonica, sauna, TV i kamin, a u prizemlju je kuhinja, stol, kauč i TV također. U vanjskom dijelu vikendice se nalazi velika natkrivena terasa koja sadrži roštilj, stol, sudoper i zahod, a idealna je i za veća druženja s prijateljima - opisuje vlasnik i dodaje da se oko vikendice se nalazi šuma, dok je dvorište ograđeno, tako da bezbrižno na odmor možete povesti i kućne ljubimce.

Ako pak želite prošetati i istražiti okolicu, u blizini se nalaze dva izletišta, biciklističke staze te šumski putevi za šetnju. Kuća se iznajmljuje od prvog mjeseca 2018. godine, a cijena jednog noćenja iznosi 900 kuna, dva noćenja 1400 kuna, tri noćenja 1900 kuna, pa nadalje... Posjetitelja najviše ima u lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu, a stranih turista u postotku ima oko 40 posto.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:51
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrana koju kuhari nikada neće naručiti u restoranu, evo zašto
ZNAJU ZAŠTO...

Hrana koju kuhari nikada neće naručiti u restoranu, evo zašto

Jeste li ikad primijetili kako konobari u restoranima često predlažu da uzmete posebnu ponudu dana? No njihovi razlozi mogu biti više ekonomski nego kulinarski

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.
PET SRETNIKA

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.

Ako je riječ o ljubavnoj suši, određenim će se znakovima sreća ipak nasmiješiti - riječ je o onima koji će uskoro uživati u novoj, prekrasnoj romansi
Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje