To je to što me zanima!

Domaće kuglice za kupanje za opuštanje i meku, mirisnu kožu

Fina kuglica za kupanje s eteričnim uljima koja, osim što opušta, kožu čini mekom i mirisnom te nekoliko svijeća oko kade - i kreirali ste svoju vlastitu oazu za opuštanje
Vidi originalni članak

Kada je cilj kupanja opuštanje, tad birajte temperaturu vode po vlastitom nahođenju, odnosno, onu u kojoj se osjećate najugodnije. Ponekad je ugodnije ležati u mlakoj, nego vrućoj vodi, posebno tijekom ljetnih vrućina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Toplina prodire u tijelo i potencira protok krvi i bolju cirkulaciju. Hladnija voda nakon vruće kupke (ili tuširanja vrućom vodom) dovodi tijelo u stanje homeostaze, u stanje uravnoteženost - objasnila je kaže dr. Melissa Piliang, dermatologinja iz klinike Cleveland u SAD-u.

Dermatologinja savjetuje da nakon tople kupke isperete tijelo hladnijom vodom - želite li tijelo vratiti u ravnotežu. 

RITUAL NJEGE Detoksikacija stopala: Je li ova praksa stvarnost ili samo mit?

Dodala je da je savršena kupka za bolji san kupanje u vodi čija temperatura iznosi otprilike kao i ljudsko tijelo. Dovoljno je u takvoj kupki ležati oko deset minuta.

Da bi opuštanje u toploj vodi bilo savršenu, ubacite u kadu kuglicu za kupanje koju ste napravili sami. Donosimo vam savjete i recepte kako ih napraviti.

Osnova za bombice je ista

Eterična ulja birajte po tome kako se osjećate i što sa njima želite postići. Na primjer, 10 kapi bergamota i 10 kapi kadulje umiruje živčani sustav i pročišćava misli. Ukoliko želite bolje spavati, u bombice stavite 10 kapi kamilice. 10 lavande i 10 kapi mandarine.

Kod bolnih mišića savjet je dodati 10 kapi ružmarina i 10 lavande, a želite li živnuti, tada u bombice stavite 10 kapi grejpa i 10 bergamota.

FELJTON: POVIJEST BIKINIJA Moćni bikini: Kako je Hrvatica zaradila 'astronomskih' 1000 dolara da ga odjene i pozira...

Postoje i eterična ulja koja pogoduju romantičnom ozračju pa u osnovnu smjesu stavite 10 kapi ruže, 10 ylang-ylanga i malo vanilije. Za opuštanje i podizanje raspoloženja odlična je kombinacija od 10 kapi ruže ili lavande, 10 limuna i 5 kapi pačulija.

Za pripremu bombica trebat će vam i kalupi, to mogu biti oni za pripremu hrane i slastica, kalupi za led...

Osnovni recept:

Sastojci: 2 šalice soda bikarbone, 1 šalica limunske kiseline, 1/2 šalice Epsom soli, 1 žlica bademovog ili maslinovog ulja, boja za hranu po izboru, 20 do 30 kapi esencijalnih ulja, malo vode

Postupak: Pomiješajte limunsku kiselinu, soda bikarbonu i Epsom sol. Potom dodajte eteričnog ulja po želji, a nakon toga bademovo ili maslinovo ulje te boju za hranu. 

ČUVAJTE SVOJE VLASI Vrijeme je da zaronimo u vodu: Kako zaštiti kosu od klora i soli?

Polako ulijevajte vodu, a ako se zapjeni, ulijevajte je u još tanjem mlazu. Smjesa bi morala biti dovoljno vlažna da zadrži oblik, ali ne previše mokra. 

Stavite smjesu u kalupe na nekoliko minuta pa izvadite i ostavite ih da se osuše nekih pet sati. Ovakve bombice za kupanje trebalo bi potrošiti u roku od od tri tjedna. Prije kupanja ih jednostavno ubacite u kadu.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • 23.07.2022.

    Savršen način za opuštanje. Uz mirisnu kupku, svijeće i laganu mjuzu, svaki mišić se opusti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare