Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vrijeme je da zaronimo u vodu: Kako zaštiti kosu od klora i soli?

Vrijeme je da zaronimo u vodu: Kako zaštiti kosu od klora i soli?
3

Nekoliko jednostavnih tehnika i malo posvećenog vremena zaštitit će kosu od dodatnog oštećenja u vrućim ljetnim mjesecima. Neka vaša rutina njege kose započne već prije samog plivanja

VIDEO

O nekim savjetima o ljepoti se ne može pregovarati. Donosimo tri najbolje tehnike njege kose u koje se mnogi zaklinju. Pojednostavnite režim ljepote ljeti uz najbolje trikove. 

Ako često provodite dane na bazenu ili sate u moru, vjerojatno ste upoznati sa suhom i lomljivom teksturom koju vaša kosa poprima nakon plivanja. Možda primjećujete da se teže raspetljava ili da je nakon kupanja dodatno suha. Ako ovo zvuči poznato - istina je. Voda iz bazena ili more ne čini ništa dobro vlasima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Ipak, postoji nekoliko savjeta koje možete slijediti kako biste bili sigurni da će vaša kosa ostati zdrava cijelo ljeto.

Ideje za pramenove: Pasteli, tonovi meda i sunčani pigmenti
Ideje za pramenove: Pasteli, tonovi meda i sunčani pigmenti

Slavni stilist, stručnjak za kosu, Justin Anderson nudi nekoliko bitnih koraka za njegu kose nakon kupanja:

1. Pripremite kosu za vodu

Iako je naknadna njega neophodna, možda ćete uspjeti spriječiti dio suhoće ako pravilno pripremite kosu. Anderson preporučuje da pronađete ulje za kosu koje volite i da ga nanesete na kosu prije nego što zaronite.

Ako nemate pri ruci ulje, možete isprati vlasi svježom vodom. Cilj je provjeriti je li vaša kosa već hidratizirana prije nego što je izložite štetnim kemikalijama ili soli. 

- Vaša će kosa prvo apsorbirati ulje ili slatku vodu, minimizirajući količinu klora ili slane vode koju naknadno kosa upija - objašnjava Anderson.

2. Isperite kosu što prije nakon plivanja

Budući da klor i slana voda imaju moć umanjiti hidrataciju, najbolje ju je isprati što je prije moguće. Što duže stoje u kosi, to više štete. Osim što isušuju pramenove, sol i klor također oduzimaju sjaj kosi, što rezultira njenim dosadnim, beživotnim izgledom.

Kada perete kosu, vodite računa o proizvodima za kojima posežete. Ako imate plavu kosu, možete koristiti ljubičasti šampon nakon plivanja.

Ovo je najbolja boja kose za tebe prema tonu tvoje kože
Ovo je najbolja boja kose za tebe prema tonu tvoje kože

- Klor definitivno može izmijeniti boju, posebno kod plavuša i onih s posvijetljenom kosom - kaže Anderson te zato preporučuje korištenje ljubičastog šampona za uklanjanje neželjenih mjedenih tonova koji se mogu pojaviti kao posljedica klora.

Ako imate kovrčavu kosu, poželjno je udvostručiti hidrataciju. Kovrče su sklonije isušivanju, tako da je korisno dodatno hidratizirati kovrče, primjerice maskom ​​za kosu.

3. Hidratizirajte, hidratizirajte, hidratizirajte

Isperite klor ili slanu vodu, očistite vlasi i operite ih, zatim nastavite s hidratantnim proizvodima koji se ostavljaju u kosi. Nakon što izađete iz tuša, nanesite balzam koji se ne ispire i posegnite za hidratantnim uljem. Također, možete dodati i serum za vlasište. Također lagano raspetljajte kosu, jer vlasište može biti nadraženo od klora i slane vode, učinite to polako i nježno kako biste izbjegli dodatno lomljenje ili iritaciju.

Uranjanje u vodu tijekom iznimno vrućeg dana čini se divnim, ali kosu izlažete određenoj šteti. To ne znači da biste trebali u potpunosti izbjegavati plivanje; već je samo podsjetnik da biste trebali odvojiti vrijeme za njegu svojih pramenova i prije i nakon kupanja.

Biseri u kosi: Posebna frizura s blistavim detaljima retro štiha
Biseri u kosi: Posebna frizura s blistavim detaljima retro štiha

Namažite kosu uljem ili ju isperite u slatkoj vodi prije ronjenja, zatim isperite klor ili slanu vodu što prije nakon kupanja i nanesite hidratantne proizvode za kosu. Tako će vaša kosa bolje preživjeti duge ljetne dane bez dodatnog lomljenja, oštećenja i isušivanja, donosi MBG.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje