To je to što me zanima!

Dosadilo vam je kuhano vino? Onda je vrijeme za kuhani džin

Ovaj recept posebno će se svidjeti ljubiteljima džin tonika, ali i onima koji paze na prehranu. Naime, u ovom kuhanom džinu nema šećera, već se sve zasladi medom i super začinima
Vidi originalni članak

Sastavni dio svakog adventa je kuhano vino. S obzirom na to da je ova godina u svemu nešto drugačija, mnogi umjesto vina kuhaju džin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osobito za one koji su i inače ljubitelji džin tonika. Najbolje od svega je da se lako priprema kod kuće i da nema dodatnih šećera. Samim time ima i manje kalorija. Za pripremu ovog toplog napitka koji će grijati nepce u hladnim prosinačkim večerima potrebni su džin, prirodni sok od jabuke, med i začini poput cimeta, klinčića, đumbira te zvjezdastog anisa.

Osim toga, oni koji žele isprobati tamniju verziju kuhanog džin tonika mogu, umjesto prirodnog soka od jabuke, u džin dodati sok od crnog ribiza ili crnoga grožđa. Kuhani džin će biti jednako ukusan.

SAVJETI SOMMELIERA Niste sve odmah popili? Kako produljiti život otvorenom vinu

Možete ga poslužiti na obiteljskom okupljanju ili druženju s prijateljima, a svi će biti oduševljeni njegovim okusom.

Kuhani džin

SASTOJCI:

25 mililitara džina

200 mililitara soka od jabuke

žličica meda, cimet, klinčić, đumbir, zvjezdasti anis

PRONALAZITE LI SE? 10 jasnih znakova da prolazite kroz krizu srednjih godina

PRIPREMA:

Zagrijte 200 mililitara prirodnog soka od jabuke sa žličicom meda i dodajte začine prema želji, kao što su cimet, klinčić, đumbir i/ili zvjezdasti anis. Kad to zakuha, ugasite plamen. U tu smjesu ulijte 25 mililitara omiljenog džina. Ako imate jabuku, izrežite je na kolutiće i ubacite nekoliko komada te poslužite dok je vruće. Dodajte limun za dekoraciju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • posljednji zagorac 23.12.2020.

    Samo vodu. Korona ubija kad dobi priliku. Samo vodu.

  • beiv 23.12.2020.

    Prepržiti dvije žlice šećera u posudi da se dobije karamel, na to uliti pola litre rakije da neko vrijeme kuha da ne vrije i dodati začine prema želji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare