Lifestyle

Komentari 2

Dosadilo vam je kuhano vino? Onda je vrijeme za kuhani džin

Dosadilo vam je kuhano vino? Onda je vrijeme za kuhani džin

Ovaj recept posebno će se svidjeti ljubiteljima džin tonika, ali i onima koji paze na prehranu. Naime, u ovom kuhanom džinu nema šećera, već se sve zasladi medom i super začinima

Sastavni dio svakog adventa je kuhano vino. S obzirom na to da je ova godina u svemu nešto drugačija, mnogi umjesto vina kuhaju džin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osobito za one koji su i inače ljubitelji džin tonika. Najbolje od svega je da se lako priprema kod kuće i da nema dodatnih šećera. Samim time ima i manje kalorija. Za pripremu ovog toplog napitka koji će grijati nepce u hladnim prosinačkim večerima potrebni su džin, prirodni sok od jabuke, med i začini poput cimeta, klinčića, đumbira te zvjezdastog anisa.

Osim toga, oni koji žele isprobati tamniju verziju kuhanog džin tonika mogu, umjesto prirodnog soka od jabuke, u džin dodati sok od crnog ribiza ili crnoga grožđa. Kuhani džin će biti jednako ukusan.

Možete ga poslužiti na obiteljskom okupljanju ili druženju s prijateljima, a svi će biti oduševljeni njegovim okusom.

Kuhani džin

SASTOJCI:

25 mililitara džina

200 mililitara soka od jabuke

žličica meda, cimet, klinčić, đumbir, zvjezdasti anis

PRIPREMA:

Zagrijte 200 mililitara prirodnog soka od jabuke sa žličicom meda i dodajte začine prema želji, kao što su cimet, klinčić, đumbir i/ili zvjezdasti anis. Kad to zakuha, ugasite plamen. U tu smjesu ulijte 25 mililitara omiljenog džina. Ako imate jabuku, izrežite je na kolutiće i ubacite nekoliko komada te poslužite dok je vruće. Dodajte limun za dekoraciju.

Najčitaniji članci