To je to što me zanima!

Došla je iz Južne Afrike: 'Svi me pitaju zašto sam se s dečkom preselila baš u Hrvatsku'

Volim ljude, kulturu, hranu, i što je najvažnije, volim sigurnost. Još uvijek ne mogu vjerovati da mogu sama hodati noću ulicama, za razliku od Južne Afrike, priča Tyla Anne koja se iz Cape Towna preselila u Hrvatsku
Vidi originalni članak

Djevojka iz Južne Afrike Tyla Anne s dečkom živi u Hrvatskoj. Na društvenim mrežama objašnjava zašto su se preselili i čime je najviše oduševljena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dečko i ja smo ranije ove godine došli u Hrvatsku i stalno o tome dobivam neka pitanja pa želim i odgovoriti na njih - započinje priču.

Ističe da je malo komplicirano odgovoriti na pitanje o tome gdje žive.

@tyla.anne I hope this clarifies a few things! 🥰🇭🇷🇿🇦 #expatincroatia #southafrican #saffasabroad #expatlife #grwm #getreadywithme #makeup #tiktokcroatia #tiktoksouthafrica #croatian #hrvatska #varazdin #zagreb #zadar #split ♬ original sound - Tyla

- Malo je komplicirano objasniti gdje živimo. Prvo smo živjeli u Varaždinu, gdje smo počeli renovirati malu kućicu u kojoj planiramo živjeti. Dok smo čekali da se radovi završe, istraživali smo cijelu Hrvatsku, jer u stvari još uvijek nismo znali gdje želimo zauvijek ostati. Bili smo u Zadru, Splitu, Zagrebu... U Zadru smo već dva mjeseca i ovo nam je omiljeno mjesto. Zapravo želimo živjeti ovdje zauvijek - ističe Tyla, dodajući da se ovaj vikend zapravo sele u Varaždin, u kuću koju su renovirali, gdje će ostati nekoliko mjeseci, ali planiraju povratak u Zadar.

BOLJI ŽIVOT Nepalka na radu u Sisku 'preko noći' je postala zvijezda: 'Mnogi Nepalci žele doći u Hrvatsku'

Najviše ih se dojmio upravo Zadar, i tamo žele zauvijek živjeti.

- Jako volimo Zadar jer nas podsjeća na Cape Town u Južnoj Africi - kaže djevojka.

@tyla.anne No place I’d rather be 🫶🏻🤍 #zadar #croatiatravel #croatia ♬ Sweet Disposition FeelingBlew - Feelingblew

Najčešće je pitaju zašto su odlučili doći i živjeti ovdje, u Hrvatskoj.

- Prvi razlog je taj što moj dečko ima hrvatsko državljanstvo, njegov tata je zapravo Hrvat koji se u Južnu Afriku preselio kad je bio mlađi, a onda se za vrijeme Covida vratio u Hrvatsku. Drugi razlog je taj što smo bili ovdje prošle godine na odmoru i potpuno se zaljubili pa čim smo se vratili u Južnu Afriku, razmišljali smo o procesu selidbe - objašnjava Anne.

Kaže i kako ima jako puno drugih razloga, a jedan od najvažnijih je sigurnost.

- Također volimo hranu i ljude... Hrvatska je prekrasna zemlja, ima toliko lijepih stvari u vezi s njom, pa zašto ne Hrvatska - naglašava Anne.

@tyla.anne So grateful for this life! 🫶🏻🏔️🌞✨ #hike #mountains #seaview #adventure #travel #croatia #zadar #expat #livingabroad #viral #trending #expatincroatia #tiktokcroatia ♬ original sound - Scottfilms - Scott🎥

Često je pitaju govori li hrvatski.

- Nažalost još ne, iako bih voljela da jesam, ali idem na satove dva puta tjedno, znam osnove i mogu izgovoriti jednostavne rečenice i razumjeti nešto malo. Hrvatski je iskreno tako težak jezik, da ne mogu čak ni Englezu opisati koliko je složen - priznaje Tyla.

Apsolutno je oduševljena lijepom našom.

- Apsolutno mi se sviđa ovdje, volim ljude, kulturu, hranu, i što je najvažnije, volim sigurnost. Još uvijek ne mogu vjerovati da mogu sama hodati noću ulicama, za razliku od Južne Afrike, gdje čak ni auto ne ostavljaš vani tijekom noći - ističe djevojka te navodi kako je ovo za nju velika promjena, jer postoji očito velika razlika između ove dvije zemlje. 

- Južna Afrika i Hrvatska dvije su potpuno različite zemlje - zaključuje.

S pratiteljima dijeli i video nedavnog posjeta ljekarni, kad ju je boljelo grlo, za što je iskoristila priliku da upotrijebi stečeno znanje jezika. 

@tyla.anne BE KIND PLS 😂🫶🏻 the pharmacist was so sweet 🥹❤️ #expatincroatia #croatia #speakingcroatian #hrvatski #errands #comewithme #southafrican #tiktokcroatia #tiktoksouthafrica ♬ original sound - Tyla

- Učim hrvatski neko vrijeme i mogu razumjeti možda 5% jezika, a pričati možda 1%. Hvata me trema ali grlo me zaista boli i trebam neki lijek. Ne očekujte ništa kompleksno, zvučat ću kao dijete ali želim ovo učinit na hrvatskome jeziku - kaže Tyla ulazeći u ljekaru.

Nakon što je izašla, bila je potpuno oduševljena uslugom. 

- Bili su jako ljubazni - ističe.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • global 23.11.2023.

    glasajte za hdz i nećete dugo kao ni 15% Hrvata vašeg godišta koji su pobjegli iz ove tunguzije

  • mars7 23.11.2023.

    svaka cast

  • zrno soli u glavi 23.11.2023.

    još jedna đabalebarošica, vidjela kako Elli ide dobro, pa hoće i ona

Komentiraj...
Vidi sve komentare