Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Došla je iz Južne Afrike: 'Svi me pitaju zašto sam se s dečkom preselila baš u Hrvatsku'

Došla je iz Južne Afrike: 'Svi me pitaju zašto sam se s dečkom preselila baš u Hrvatsku'

Volim ljude, kulturu, hranu, i što je najvažnije, volim sigurnost. Još uvijek ne mogu vjerovati da mogu sama hodati noću ulicama, za razliku od Južne Afrike, priča Tyla Anne koja se iz Cape Towna preselila u Hrvatsku

VIDEO

Djevojka iz Južne Afrike Tyla Anne s dečkom živi u Hrvatskoj. Na društvenim mrežama objašnjava zašto su se preselili i čime je najviše oduševljena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Par transformirao školski bus u dom 01:57

- Dečko i ja smo ranije ove godine došli u Hrvatsku i stalno o tome dobivam neka pitanja pa želim i odgovoriti na njih - započinje priču.

Ističe da je malo komplicirano odgovoriti na pitanje o tome gdje žive.

- Malo je komplicirano objasniti gdje živimo. Prvo smo živjeli u Varaždinu, gdje smo počeli renovirati malu kućicu u kojoj planiramo živjeti. Dok smo čekali da se radovi završe, istraživali smo cijelu Hrvatsku, jer u stvari još uvijek nismo znali gdje želimo zauvijek ostati. Bili smo u Zadru, Splitu, Zagrebu... U Zadru smo već dva mjeseca i ovo nam je omiljeno mjesto. Zapravo želimo živjeti ovdje zauvijek - ističe Tyla, dodajući da se ovaj vikend zapravo sele u Varaždin, u kuću koju su renovirali, gdje će ostati nekoliko mjeseci, ali planiraju povratak u Zadar.

Nepalka na radu u Sisku 'preko noći' je postala zvijezda: 'Mnogi Nepalci žele doći u Hrvatsku'
Nepalka na radu u Sisku 'preko noći' je postala zvijezda: 'Mnogi Nepalci žele doći u Hrvatsku'

Najviše ih se dojmio upravo Zadar, i tamo žele zauvijek živjeti.

- Jako volimo Zadar jer nas podsjeća na Cape Town u Južnoj Africi - kaže djevojka.

Najčešće je pitaju zašto su odlučili doći i živjeti ovdje, u Hrvatskoj.

- Prvi razlog je taj što moj dečko ima hrvatsko državljanstvo, njegov tata je zapravo Hrvat koji se u Južnu Afriku preselio kad je bio mlađi, a onda se za vrijeme Covida vratio u Hrvatsku. Drugi razlog je taj što smo bili ovdje prošle godine na odmoru i potpuno se zaljubili pa čim smo se vratili u Južnu Afriku, razmišljali smo o procesu selidbe - objašnjava Anne.

Kaže i kako ima jako puno drugih razloga, a jedan od najvažnijih je sigurnost.

- Također volimo hranu i ljude... Hrvatska je prekrasna zemlja, ima toliko lijepih stvari u vezi s njom, pa zašto ne Hrvatska - naglašava Anne.

Često je pitaju govori li hrvatski.

- Nažalost još ne, iako bih voljela da jesam, ali idem na satove dva puta tjedno, znam osnove i mogu izgovoriti jednostavne rečenice i razumjeti nešto malo. Hrvatski je iskreno tako težak jezik, da ne mogu čak ni Englezu opisati koliko je složen - priznaje Tyla.

Apsolutno je oduševljena lijepom našom.

- Apsolutno mi se sviđa ovdje, volim ljude, kulturu, hranu, i što je najvažnije, volim sigurnost. Još uvijek ne mogu vjerovati da mogu sama hodati noću ulicama, za razliku od Južne Afrike, gdje čak ni auto ne ostavljaš vani tijekom noći - ističe djevojka te navodi kako je ovo za nju velika promjena, jer postoji očito velika razlika između ove dvije zemlje. 

- Južna Afrika i Hrvatska dvije su potpuno različite zemlje - zaključuje.

S pratiteljima dijeli i video nedavnog posjeta ljekarni, kad ju je boljelo grlo, za što je iskoristila priliku da upotrijebi stečeno znanje jezika. 

- Učim hrvatski neko vrijeme i mogu razumjeti možda 5% jezika, a pričati možda 1%. Hvata me trema ali grlo me zaista boli i trebam neki lijek. Ne očekujte ništa kompleksno, zvučat ću kao dijete ali želim ovo učinit na hrvatskome jeziku - kaže Tyla ulazeći u ljekaru.

Nakon što je izašla, bila je potpuno oduševljena uslugom. 

- Bili su jako ljubazni - ističe.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju