To je to što me zanima!

Evo što sve sadrži Nevenova krema za suhe i ispucale ruke

Magistra farmacije Maja Vugrinec, iz Gradskih ljekarni Zagreb savjetuje da Nevenovu kremu koju mješaju od prirodnih sastojaka, nanesete navečer prije spavanja
Vidi originalni članak

Nevenova krema koristi se za regeneraciju kože kod suhih i ispucalih ruku, a iz Gradskih ljekarni Zagreb otkrili su nam sastojke: prirodna ulja nevena, badema, pšeničnih klica, shea maslac i dexpantenol.

Neven (Calendula officinalis, Asteraceae)

Sadrži protuupalne spojeve i vitamine. Izvrsno je za njegu kože sklone iritacijama i upalama, kod svrbeža, opeklina, pelenskog osipa, te u njezi dječje kože. Posebice je poznato po sposobnosti da zacijeli razne posjekotine i rane.

Smiruje upale, koristi se kod opekotina, u preparatima nakon sunčanja, ali i kod raznih upalnih bolesti kože, od atopijskog dermatitisa, psorijaze, lihena te kod uboda insekata i opekotina od meduza. 

Ulje badema

Ulje badema (hladno tiješteno, organski uzgoj) dobiva se iz 100 posto čistih sjemenki badema. Ovo visokokvalitetno ulje je izvrstan emolijens za omekšavanje i regeneriranje kože i vlasišta.

Tradicionalno se koristilo kod raznih ekcema, psorijaze, te suhe i upaljene kože sklone svrbežu, a godinama se koristi i u prevenciji i tretiranju strija. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2, B6 i E. Hladno tiješteno ulje badema je lagane teksture koja se lako apsorbira u kožu.

MRAČNA FILOZOFIJA Ovdje žive sretni ljudi: Danska tajna koju svijet još nije otkrio

Shea maslac (karite maslac)

Shea (mandigo, karite) biljna je mast bogata stearinskom, oleinskom i linolnom kiselinom. Sadrži visoki udio neosapunjivog ostatka (čak do 8 posto), a čne ga provitamin A, vitamin E, steroli, triterpenski alkoholi i estei cimetne kiseline (pružaju UVB zaštitu).

Pruža SPF 4-8. Štiti kožu od vanjskih utjecaja i isušivanja, vraća joj vlažnost i mekoću. Pogodan je za njegu svih tipova kože, a posebice suhe i zrele. Njime tretiramo opekotine od sunca, pelenski osip, dermatitise, seboreju,  ožiljke, bore, strije.Savršen za njegu kože atopičara (neurodermitis), pogotovo kod male djece.

Ulje pšeničnih klica

Zrno pšenice sadrži trigliceride, 10,2 posto bjelančevina, 70,7 posto ugljikohidrata i oko 2 posto masti, dok je od minerala najzastupljeniji fosfor (oko 50 posto), te kalij (oko 30 posto), dok ostatak otpada na magnezij, kalcij, željezo i druge elemente.

Pšenica je jedina žitarica u kojoj ima karotena (provitamina A). Od vitamina topivih u vodi sadrži gotovo sve vitamine grupe B, a od onih topivih u mastima vitamine E, D i K. Iz klica koje se nalaze u zrnu tiješti se vrlo vrijedno i hranjivo biljno ulje bogato nezasićenim masnim kiselinama (do 60 posto).

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 26.01.2020.

    Nevenova krema zakon.

  • 26.01.2020.

    Odlična i za njegu stopala..

  • Poglavica x 26.01.2020.

    Neven i melem... 👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare