Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Evo što sve sadrži Nevenova krema za suhe i ispucale ruke

Evo što sve sadrži Nevenova krema za suhe i ispucale ruke
1

Magistra farmacije Maja Vugrinec, iz Gradskih ljekarni Zagreb savjetuje da Nevenovu kremu koju mješaju od prirodnih sastojaka, nanesete navečer prije spavanja

VIDEO

Nevenova krema koristi se za regeneraciju kože kod suhih i ispucalih ruku, a iz Gradskih ljekarni Zagreb otkrili su nam sastojke: prirodna ulja nevena, badema, pšeničnih klica, shea maslac i dexpantenol.

Neven (Calendula officinalis, Asteraceae)

Sadrži protuupalne spojeve i vitamine. Izvrsno je za njegu kože sklone iritacijama i upalama, kod svrbeža, opeklina, pelenskog osipa, te u njezi dječje kože. Posebice je poznato po sposobnosti da zacijeli razne posjekotine i rane.

Smiruje upale, koristi se kod opekotina, u preparatima nakon sunčanja, ali i kod raznih upalnih bolesti kože, od atopijskog dermatitisa, psorijaze, lihena te kod uboda insekata i opekotina od meduza. 

Ulje badema

Ulje badema (hladno tiješteno, organski uzgoj) dobiva se iz 100 posto čistih sjemenki badema. Ovo visokokvalitetno ulje je izvrstan emolijens za omekšavanje i regeneriranje kože i vlasišta.

Tradicionalno se koristilo kod raznih ekcema, psorijaze, te suhe i upaljene kože sklone svrbežu, a godinama se koristi i u prevenciji i tretiranju strija. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2, B6 i E. Hladno tiješteno ulje badema je lagane teksture koja se lako apsorbira u kožu.

Ovdje žive sretni ljudi: Danska tajna koju svijet još nije otkrio
Ovdje žive sretni ljudi: Danska tajna koju svijet još nije otkrio

Shea maslac (karite maslac)

Shea (mandigo, karite) biljna je mast bogata stearinskom, oleinskom i linolnom kiselinom. Sadrži visoki udio neosapunjivog ostatka (čak do 8 posto), a čne ga provitamin A, vitamin E, steroli, triterpenski alkoholi i estei cimetne kiseline (pružaju UVB zaštitu).

Pruža SPF 4-8. Štiti kožu od vanjskih utjecaja i isušivanja, vraća joj vlažnost i mekoću. Pogodan je za njegu svih tipova kože, a posebice suhe i zrele. Njime tretiramo opekotine od sunca, pelenski osip, dermatitise, seboreju,  ožiljke, bore, strije.Savršen za njegu kože atopičara (neurodermitis), pogotovo kod male djece.

Ulje pšeničnih klica

Zrno pšenice sadrži trigliceride, 10,2 posto bjelančevina, 70,7 posto ugljikohidrata i oko 2 posto masti, dok je od minerala najzastupljeniji fosfor (oko 50 posto), te kalij (oko 30 posto), dok ostatak otpada na magnezij, kalcij, željezo i druge elemente.

Pšenica je jedina žitarica u kojoj ima karotena (provitamina A). Od vitamina topivih u vodi sadrži gotovo sve vitamine grupe B, a od onih topivih u mastima vitamine E, D i K. Iz klica koje se nalaze u zrnu tiješti se vrlo vrijedno i hranjivo biljno ulje bogato nezasićenim masnim kiselinama (do 60 posto).

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46


 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku