To je to što me zanima!

Evo zašto se budite umorni čak i ako ste se dovoljno naspavali

Stručnjakinja za spavanje iz Amerike otkriva zašto ste pospani, čak i ako ste dovoljno spavali. Jedan genijalan savjet može pomoći da se riješimo osjećaja pospanosti koji nas često prati
Vidi originalni članak

Postoji razlog zbog kojeg se budite umorni čak i ako ste spavali više od osam sati, ali i način kako to popraviti. O spavanju se ne može pregovarati kada je u pitanju vođenje zdravog načina života, a možete spriječiti i taj dugotrajni osjećaj pospanosti koji često imate. Strulnjakinja za spavanje Addison Jarman je na TikToku podijelila video u kojem je objasnila kako biste trebali spavati u ciklusima od 90 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Addison otkriva zašto točno prolazite kroz dan 'umorni' usprkos preporučenoj količini sna. U videu koji je podijelila sa svojim TikTok pratiteljima, Jarman je objasnila da biste trebali spavati u ciklusima od 90 minuta.

KVALITETAN ODMOR Želite miran san? Ove boje ne smijete staviti u spavaću sobu

S obzirom na to da ljudi spavaju u ciklusima od 90 minuta, osjećat ćete se znatno manje umorno ako se probudite na kraju jednog od ciklusa od 90 minuta. Da biste to učinili, jednostavno morate shvatiti u koje vrijeme se trebate probuditi, a zatim brojati unatrag u blokovima od 90 minuta kako biste vidjeli u koliko sati trebate zaspati noću.

@addison.jarman More info in the comments 😴 🙌🏻 #addisontaughtme ♬ original sound - Addison Jarman

Prema Psychology Today, tijekom ovog 90-minutnog ciklusa spavanja, osoba prolazi kroz pet faza sna. Prve četiri faze, NREM, sadrže san bez brzog pokreta očiju, dok je peti stupanj, REM, mjesto gdje se događa brzo kretanje očiju.

NAPOKON SE NASPAVAJTE! Genijalan vojnički trik: Evo kako zaspati za samo dvije minute

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mele1111 29.03.2022.

    a je pametna ta kornjača

  • Tomislav Tomasic 29.03.2022.

    Stručnjakinja za spavanje.. 😂😂😂😂....

  • Cherylin 29.03.2022.

    Dakle, nitko ni slova o ovom ljetnom racunanju vremena,koje je budi receno koma za dušu i tijelo.Djecica se bude sat vremena ranije a neki odrasli ko zombiji..ukinimo ljetno i ostavimo normalno po suncu i po prirodi tzv.zimsko..čovjek uvijek smislja neka sra..a

Komentiraj...
Vidi sve komentare