To je to što me zanima!

Ideja za dijetalni ručak: Varivo od kelja, brokule i poriluka

Ponekad treba pojesti nešto na žlicu, a na tanjuru ne mora baš svakog dana biti i meso. Odlučite se za ovo lagano zeleno varivo koje će vašem tijelu pružiti obilje nutrijenata, a ne sadrži puno kalorija
Vidi originalni članak

Istinski ljubitelji povrća zasigurno će znati cijeniti kombinaciju kelja, poriluka i brokule, a možda se baš i vi zaljubite u ovo jednostavno i niskokalorično jelo. Priprema ne oduzima puno vremena, a nije zahtjevno i ne trebate imati posebne kulinarske vještine.

POGLEDAJTE VIDEO Kako se hraniti zdravo:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 1 brokula
  • 2 - 3 poriluka
  • 1 glavica kelja
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka

KAKO DOBITI NAJVIŠE Za više vitamina: Koje je povrće bolje jesti kuhano, a koje sirovo

  • 1 žlica slatke mljevene paprike
  • 2 žlice kosanog peršina
  • maslinovo ulje
  • Vegeta
  • papar

Na malo ulja popržite luk, dodajte poriluk nakon jedne minute i dinstajte dok ne povene. Potom dodajte kelj narezan na trakice i nastavite dinstati poklopljeno još pet minuta.

Dodajte sitno sjeckani češnjak, a kad zamiriše ubacite sve začine i podlijte vodom. Dodajte brokulu i kad zakipi kuhajte još pet minuta dok omekša.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nap 18.04.2021.

    obozavam varivo od kelja 

Komentiraj...
Vidi sve komentare