To je to što me zanima!

Isprobajte recept: Od rogača napravite vrhunski domaći liker

Bere se sad u kolovozu i rujnu, a stablo daje plodove svake dvije godine i to obilato. Zbog prirodne slatkoće, rogač odlično zamjenjuje kakao i proizvode od kakaa
Vidi originalni članak

Rogač je vrlo zdrava i često nepravedno zanemarena mahunarka koja sadrži vitamine B i E, željezo, magnezij, fosfor i ostale minerale. Također djeluje antibakterijski, antioksidativno i antivirusno, a bogata je i polifenolima koji štite srce i krvne žile.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bere se sad u kolovozu i rujnu, a stablo daje plodove svake dvije godine, i to obilato. Zbog prirodne slatkoće, rogač odlično zamjenjuje kakao i proizvode od kakaa, s tim da je kod pripreme slastica od rogača potrebno dodati puno manje šećera.

KRALJICA MEDITERANA Odlični recepti sa smokvama: Napravite finu pašticadu ili liker

Pošto rogač ima mali udio masti, njegova kalorijska vrijednost je za dvije trećine manja nego ona čokolade. Odlična stvar kod rogača je i to što se može dodati i u slana jela, a od njega se rade razni namazi, preljevi, kao i vrhunski liker.

Recept za domaći liker od rogača

Za domaći liker od rogača trebat će vam 200 g domaćeg rogača (nalomljenog na veće komade), 150 g šećera, korica neprskanog limuna, štap vanilije i litra domaće rakije (lozovače). Upotrijebite domaću rakiju, i to lozu, no može poslužiti i votka. Sve sastojke stavite u staklenku od tri litre i ostavite na suncu šest tjedana (do 45 dana) ili dok se šećer ne otopi. Procijedite i uživajte u bogatom okusu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 02.09.2023.

    dobar liker domace i zdravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare