To je to što me zanima!

Jelo koje 'grije dušu': Najfiniji mađarski gulaš sa začinima

Istina je da se gulaš priprema nešto dulje, ali pozitivno je što će vam se kroz dom cijelo vrijeme širiti divni mirisi. Isprobajte recept za ovaj gulaš i oduševite nepce
Vidi originalni članak

broj osoba: 6

priprema: 75 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

1,5 kg junetine (but, vrat, plećka), 70 dag luka, 2 mrkve, 3 češnja češnjaka, lovorov list po želji, žlica pirea od rajčice, ulje, sol, papar, suhi začini

6 VRSTI KRAFNI, SVE REDOM PREFINE Recepti za krafne i trik naših baka kako da ne upiju masnoću

Priprema:

Meso narežite na kockice i marinirajte s uljem, soli, paprom i suhim začinima. Dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku sat vremena. Luk narežite i popržite te dodajte meso pa neka se desetak minuta pirja na jako laganoj vatri. Nakon 10 minuta promiješajte i ostavite da se krčka 30 minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno miješanje. Dodajte mrkvu, češnjak i lovorov list. Povremeno promiješajte. Nakon još 30 minuta vrijeme je za prvo dolijevanje vode, ali samo 400 ml. Dodajte i jednu žlicu pirea od rajčica i ostavite još 45 minuta na laganoj vatri. Dodajte vode po želji, ovisno o tome volite li gušće ili rjeđe jelo i začinite pa još malo krčkajte. Dobar tek!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • SexyKisska 06.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU21.FUN

  • Brucka 05.02.2024.

    Ovo nema veze sa Mađarskom nego više sa Bosanskom jahnijom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare