To je to što me zanima!

Kaj, kaj, kaj? Nikaj, kajkamo. Zakaj? Zato kaj je kaj – kaj

Punih 55 godina u Krapini se održava manifestacija Tjedna kajkavske kulture koja promiče kajkavce i kajkavštinu. Odvija se uz poštivanje epidemioloških mjera, a započela je u nedjelju, 6. rujna
Vidi originalni članak

U srijedu 9. rujna u 18 sati u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini u staroj zgradi Muzeja krapinskih neandertalaca otvorenje je izložbe Vode Hrvatskog zagorja, a u dvorištu Galerije grada Krapine u 19 sati počinje Recital kajkavske poezije Krapina 2020. Također, održava se i tradicionalni 35. dječji festival Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu – Mali kaj 2020., a na rasporedu je u četvrtak, 10. rujna u 19 sati u Festivalskoj dvorani.

DIZAJNERICA JANKO FINDERLE: Dječju sobu treba urediti tako da se podijeli u četiri cjeline

U petak u 20 sati u Festivalskoj dvorani bit će i tradicionalni retrospektivni koncert Popevke zanavek, a u subotu je Večer novih popevki, 55. Festival kajkavskih popevki, Krapina 2020. Ove je godine još svečaniji jer ga dočekujemo s Porinom za album ‘Festival kajkavskih popevki – Krapina 2019’ za najbolji album pop-folklorne glazbe. Ostatak programa Tjedna kajkavske kulture možete vidjeti na njegovom službenom programu.

ONE SU USPJELE Najbolji shopping: Kad nađeš nešto skupo za vrlo malo novca

Direktan prijenos 55. izdanja Festivala bit će i na HTV-u, a događanja se mogu popratiti i na Facebook stranicama Grada Krapine i Tjedna kajkavske kulture, prenosi Ni Zagorje malo.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • samoproglašena_antifukarica 09.09.2020.

    kaj?

Komentiraj...
Vidi sve komentare