To je to što me zanima!

Kako je najbolje prati papuče i trikovi kako ih održati svježima

Bliži nam se jesen i temperature padaju, što za mnoge znači da morati prestati doma hodati bosi i uskočiti u papuče. Stručnjakinja za čišćenje objasnila je kako je papuče najbolje čistiti i održati ih svježima
Vidi originalni članak

Koliko često ih treba čistiti, svodi se na to koliko često nosite papuče. To samo ovisi o tome kako ih koristite i koliko se zaprljaju, kaže stručnjakinja za čišćenje na stranici Clean My Space.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kada razmišljate o tome koliko su vaše papuče prljave, trebate si odgovoriti na pitanja poput; nosite li ih vani i nosite li čarape. Ukoliko ste zaključili da bi ih trebali oprati, znajte da ne postoji univerzalan način koji vrijedi za sve vrste papuča. 

Budući da dolaze u raznovrsnim materijalima i stilovima, određeni način čišćenja ovisit će o tome od čega je napravljen vaš par.

KAO NOINA ARKA Obitelj Lukač iz Zagorja: 'Naša djeca će umjesto s mobitelom, odrasti s konjima i kozama'

Osnovni koraci ipak ostaju isti:

1. Obrišite potplat papuča vlažnom krpom.
2. Potražite mrlje i razmislite treba li ih prethodno obraditi.
3. Operite ih jednom od metoda koje slijede.
4. Ostavite ih da se osuše na zraku.

Posljednji korak je bitan i iako imate sušilicu, trebali biste ih sušiti na zraku. Papuče se u sušilici mogu oštetiti, a ovisno od čega su napravljene, može se se oštetiti i sušilica.

PROCVAT INTERNET KUPNJE Šoping je mnogima bio omiljena aktivnost, a sada je omražen

Za platnene papuče:

Kada odlučujete kako očistiti papuče od tkanine, prvo provjerite postoje li upute za pranje. Možda imate sreće i saznat ćete odgovarajući ciklus pranja. Ako ne, većina papuča od tkanine može se dodati u perilicu rublja i oprati u toploj vodi.

Za antilop ili kožne papuče:

Što se tiče materijala poput antilopa ili kože, morat ćete se kloniti perilice rublja. 

- Papuče od antilopa i kože nikad se ne smiju prati u stroju ili ih potopiti u vodu. Najbolje je kružno očistiti vanjsku stranu i osvježiti unutrašnjost drugim sredstvima - kaže Maker.

- Ako vaše papuče od antilopa imaju fleke na vanjskoj strani koje treba očistiti, upotrijebite četkicu od antilopa, a najbolja je ona s gumicom. Rubom gumice istrljajte mrlju, a zatim četkom obrišite - dodala je.

Višenamjenski ručnici od mikrovlakana najbolji su alat za čišćenje kože. 

- Kožne papuče prema potrebi očistite vlažnom krpom od mikrovlakana - predlaže Maker.

BRZO I JEDNOSTAVNO Trik kako oguliti suhu kobasicu u pola minute - vrućom vodom

Savjeti za održavanje papuča svježima:

1. Ako utvrdite da vaše papuče vonjaju nakon samo nekoliko nošenja, možda je vrijeme da razmislite o jednostavnoj intervenciji. 

- Nošenje čarapa može pomoći u rješavanju problema s mirisom - kaže Maker .

2. Ako trebate osvježiti papuče između pranja ili ako imate papuče od antilopa ili kože koje se ne mogu potopiti, ovaj vam trik može pomoći.

- Ako želite osvježiti unutrašnjost svojih papuča, unutra možete posuti malo sode bikarbone i ostaviti preko noći. Ujutro ih dobro protresite i to bi trebalo pomoći - kaže Maker. 

3. Vlaga je neprijatelj mekanih, ugodnih papuča, zato budite sigurni da su vam noge potpuno suhe kad ih obučete. 

- Još jedan dobar savjet je da ne oblačite papuče kad su vam noge mokre. Ista stvar vrijedi i ako na noge stavite hidratantnu kremu, pustite noge da se osuše prije nego što stavite papuče - zaključila je Maker.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare