To je to što me zanima!

Kako partneru reći za perverzije koje bi željeli isprobati u seksu?

Sram i strah od otvaranja proizlaze iz straha od partnerove reakcije. Sramota koja ponekad dolazi kada otkrijemo svoje fantazije potječe iz urođene potrebe da nas društvo prihvati
Vidi originalni članak

Ponekad ne znate kako s partnerom razgovarati o svojim seksualnim maštarijama. Otvoren i iskren razgovor o seksu i može biti prilično neugodan, a kamoli o fetišima i fantazijama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Međutim, komunikacija može seks učiniti ugodnijim iskustvom. Bilo da se radi o neobaveznoj vezi ili o nekome koga volite, pričati o seksu može biti nelagodno. Ono što pomaže da uživate u spavaćoj sobi - različito je za svakoga.

PREOKRENITE SITUACIJU Vi i vaš partner imate loš seks? Možda ne znate razgovarati...

Neki vole ostati u 'zoni udobnosti' - i u tome nema ništa loše - dok drugi otvorenije istražuju svoje seksualne granice kroz BDSM.

Što učiniti ako volite 'divljati' među plahtama, a partner ima drugačije granice - kako započeti razgovor?

Stručnjakinja za seks i veze, Jessica Alderton, objasnila je kako započeti neugodan razgovor. Jessica, koja je i osnivačica aplikacije za spojeve, tvrdi da sram i strah od otvaranja proizlaze iz straha od partnerove reakcije - hoće li se nasmijati ili prestrašiti.

Sramota koja ponekad dolazi kada otkrijemo svoje perverzije potječe iz urođene potrebe da nas društvo prihvati. Imamo duboku želju da nas se smatra dobrima, a to često ide ruku pod ruku s društveno prihvatljivim ponašanjem, objašnjava Alderton.

- O seksualnim fantazijama i fetišima obično se ne razgovara otvoreno, tako da kada govorimo o njima s partnerima, možemo se osjećati kao da smo drugačiji i da sve što želimo nije društveno prihvatljivo - pojasnila je.

VRUĆE ISTRAŽIVANJE 5 načina kako da žena sigurno dođe do orgazma tijekom seksa

Iskrena komunikacija o nedoumicama omogućuje vama i partneru otvoreni dijalog o onome što vas oboje zanima, što može pomoći u izbjegavanju bilo kakvih nesporazuma ili iznenađenja na putu.

To što ste otvoreni i iskreni u vezi sa seksualnim željama ne samo da može poboljšati vaš odnos, već i učiniti seks ugodnijim.

Važni koraci za komunikaciju o seksualnim fantazijama:

  • Poštujte partnerove granice
  • Navedite primjere
  • Krenite polako - korak po korak

Što ako ne žele isprobati?

Ako partner nije otvoren za istraživanje, to je u redu - nitko ne bi trebao biti prisiljen činiti nešto što mu je neugodno, ali to ne znači da krši dogovor. Pokušajte postići kompromis bez pritiska.

Ali ako partner čvrsto odbija i vi odlučite ostati s njim, Jessica preporučuje pronalaženje alternativnih načina za ispunjavanje seksualnih fantazija i želja, poput pornografije ili maštanja - sve dok su obje strane zadovoljne, prenosi Daily Star.

'NEKONVENCIONALNE PROPORCIJE' Kako seks uistinu izgleda kada niste prosječni: Ogroman penis, velike grudi, višak kilograma...

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 27.11.2022.

    Moje iskustvo govori da se o “perverzijama” ne govori ni ne proba dok partnerica nije maksimalno napaljena. Ako to ne možete postići, nikakav razgovor ne će pomoći, nije to pogađanje s kumicom na placu.

  • ante-portas 27.11.2022.

    Jednom sam predlozio bivsoj zeni neku blagu perverziju, naljutila se i bio sam suh mjesec dana. Moj savjet je, suti i uzmi sto ti se daje.

  • Mr. Spock 27.11.2022.

    Našim ljudima su zlatni tuš ili stražnja vrata tabu, a ne još da o nečemu drugom razgovaraju

Komentiraj...
Vidi sve komentare