Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

5 načina kako da žena sigurno dođe do orgazma tijekom seksa

5 načina kako da žena sigurno dođe do orgazma tijekom seksa

Tijelo može doživjeti orgazam od raznih stimulacija, pa ako vas jedna ne dovodi do orgazma, to ne znači da imate problem. Često je potrebno malo istraživanja vlastitog tijela kako bi shvatili što vas dovodi do užitka

VIDEO

Nije tajna da kad je u pitanju seks postoji razlika u zadovoljstvu između muškaraca i žena. Ženama može trebati više vremena da postignu vrhunac - ali postoje načini da povećate šanse da žene budu potpuno zadovoljne

POGLEDAJTE VIDEO: Seks s bivšima

Pokretanje videa...

Otkrili zašto se i dalje seksaju s bivšima: 'Ona je puno bolja u seksu od moje sadašnje žene...' 01:27

U seksu kod žena i muškaraca postoji razlika u doživljaju ugode i zadovoljstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako ženi može trebati dulje (i zahtijevati više stimulacije) da postigne orgazam, postoje stvari koje se mogu napraviti kako bi osigurali žensko zadovoljstvo.

Novo istraživanje brenda za proizvodnju seksualnih igračaka Lovehoney, otkrilo je da prosječni čovjek doživi svoj prvi orgazam između 18. i 25. godine, s 36 posto ispitanika koji tvrde da su prvi vrhunac doživjeli u rasponu tih godina.

Stručnjakinja za seks: Muškarci i žene imaju različite koristi od seksa, čak i lošeg - evo koje
Stručnjakinja za seks: Muškarci i žene imaju različite koristi od seksa, čak i lošeg - evo koje

Unatoč tome, poznato je da je ženama puno teže dostići vrhunac nego muškarcima, a istraživanje je pokazalo da čak 65 posto žena ne doživi orgazam masturbacijom sve do nakon 18. godine, a 41 posto se izjasnilo da je prvi orgazam putem seksa doživjelo u godinama između 18. i 25. rođendana. 

Kako bi pomogao ljudima da povećaju svoje šanse za postizanje orgazma, Lovehoney je otkrio pet najboljih načina koji će olakšati ženama da dožive orgazam. 

Rezultati uključuju:

  • Stimulacija klitorisa - 39 posto
  • Penetrativni seks - 24 posto
  • Masturbacija - 15 posto
  • Seks igračke - 9 posto
  • Oralni seks - 8 posto

Ljudima koji nisu sigurni koji je od gore navedenih načina najbolji za njih da dođu do vrhunca, certificirana seksualna edukatorica, Javay Frye-Nekrasova, savjetuje da više vremena posvete istraživanju svojeg tijela.

- Tijelo može doživjeti orgazam od raznih stimulacija, pa ako vas jedan način ne dovodi do orgazma, to ne znači da imate problem - rekla je.

- Često je potrebno malo istraživanja vlastitog tijela kako biste shvatili što vas zapravo dovodi do užitka koji rezultira orgazmom - objasnila je.

Samo 24 posto žena postiže orgazam penetrativnim seksom, u usporedbi s gotovo polovicom muškaraca.

Kako seks uistinu izgleda kada niste prosječni: Ogroman penis, velike grudi, višak kilograma...
Kako seks uistinu izgleda kada niste prosječni: Ogroman penis, velike grudi, višak kilograma...

Istraživanje je također otkrilo da je 37 posto lezbijki i 44 posto homoseksualaca bilo mlađe od 18 godina kada su doživjeli prvi orgazam s partnerom - u usporedbi sa samo 30 posto heteroseksualnih ljudi.

Mnogi čimbenici mogu utjecati na to hoćemo li tijekom seksa doživjeti orgazam ili ne, uključujući spol piše Daily Star

Istraživanja su pokazala da 95 posto muškaraca obično ili uvijek tijekom seksa doživi orgazam, u usporedbi sa samo 65 posto žena.

Gotovo polovica (45 posto) muških sudionika u Lovehoneyevoj anketi rekla je da je penetrativni seks za njih najbolji način za postizanje orgazma, u usporedbi sa samo 24 posto žena i 10 posto nebinarnih osoba.

Utvrđeno je da je pobjednička metoda žena za postizanje orgazma stimulacija klitorisa, a gotovo 40 posto žena kaže kako najčešće dožive orgazam na taj način.

Prethodna istraživanja su pokazala da samo 18 posto žena može doživjeti orgazam samo penetracijom, stoga ne čudi da je većina glasala za stimulaciju klitorisa kao najbolji način za postizanje orgazma. 

Kvalitetan seksualni odgoj i otvorena komunikacija su najbolji način da se premosti taj jaz do ženskog orgazma. Otvorenost, razgovor i istraživanje su prvi koraci u seksualnom oslobođenju koje nedostaje tako velikom broju žena. 

Seks nakon razvoda: Sedam stvari koje vam nitko neće reći
Seks nakon razvoda: Sedam stvari koje vam nitko neće reći

- Prvi korak u borbi protiv nedostatka orgazma je osigurati da svi imaju sveobuhvatnu edukaciju o ljudskom tijelu (u svim njegovim različitim oblicima) i kako najbolje stimulirati različite dijelove - kaže Javay.

- Još jedan alat u borbi protiv jaza u zadovoljstvu je normaliziranje razgovora o seksu s partnerima, prijateljima i obitelji - objašnjava i dodaje da 'ako možete razgovarati o seksu bez nelagode, onda možete bolje razgovarati o tome što volite s partnerima, izraziti im svoje želje i ideje kako poboljšati seks.' 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...