To je to što me zanima!

Kakve podove izabrati za dom? Pronađite inspiraciju za sebe

Širina, boja i način slaganja parketa mogu promijeniti izgled svakog doma - oni svjetliji i širi svakako će otvoriti prostor i vizualno ga učiniti pročišćenijim i većim, dok će oni tamniji dati elegantan izgled
Vidi originalni članak

Potrebe za izgledom poda svakako su individualne, ovisno o namještaju kojeg imate u svom domu te ovisno o tome kakav ugođaj želite stvoriti. No postoje i neke zakonitosti koje se njima mogu postići. 

Tako će npr. svijetli podovi, pogotovo onih sa širim daskama vizualno stvoriti prostraniji dojam, a dom će izgledati čišće. Lakirani podovi s puno sjaja stvorit će luksuzniji dojam u prostoru, a s njima je i prednost to što znate da ste pod višestruko zaštitili od pucanja i udaraca predmeta. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dalibor i Jelena preuredili su štagalj u prekrasan dom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rustikalni podovi idealni su za domove u kojima se želi postići dojam farmerskog, starinskog izgleda, a zbog svojih šara i izgleda popucanog drveta nećete se previše zamarati malim oštećenjima. 

Tamni podovi mogu stvoriti elegantniji dojam u domu, iako se to postiže i sa svjetlijim, širim letvicama, a mana im je što se na njima prljavština i prašina lakše uočavaju. 

DIVAN DOM U VARAŽDINU Prekrasan i romantičan dom blogerice Lede: Sve smo muž i ja radili, ne slušajte puno okolinu

Cik-cak redanje parketa odnosno tzv. riblja kost bila je popularna prije 40-ak godina, ali posljednjih godina im popularnost ponovno raste. Oni definitivno dodaju teksturu u dom i stvaraju zanimljiv izgled. 

Donosimo vam 15 različitih parketa kako bi svatko mogao pronaći inspiraciju za sebe. 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • max2017 10.04.2021.

    drvo svakako a tamno zeleno bajcani su fantastični.......rustikalno i ovi s kvrgama i pukotinama ni za vikendicu........ali svatko ima svoj ukus i džep........cijene su naime veliki faktor za većinu.....Da imam što nemam tikovina i bambus i maslina su krasni.......ali igram loto pa..........

  • Eksterni 10.04.2021.

    Ako imas psa unutra- samo plocice.

  • nomistakes 10.04.2021.

    kod mene po čitavoj gajbi pločice

Komentiraj...
Vidi sve komentare