To je to što me zanima!

Kao bebine: Četiri jednostavna rješenja za suhe i ispucale pete

Ako dugo stojite, hodate bosonogi ili nosite neprimjerenu i neudobnu odjeću, vrlo je vjerojatno se borite protiv suhe i ispucale kože na petama. Riješite se problema uz ove metode
Vidi originalni članak

Bez obzira na toplinu i vrućinu, učinak vremenskih prilika osjetit ćete i na koži nogu, osobito na petama. Ako dugo stojite, hodate bosonogi, nosite neudobnu obuću ili koristite snažne sapune, koža će postati suha i može ispucati. Čak se može pojaviti krvarenje koje je bolno i predstavlja rizik za razvoj infekcije, piše News18.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog ovih pet grešaka koža nam prerano stari

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No briga o suhim i ispucalim petama vrlo je lagana. Ako uzrok nisu medicinska stanja i bolesti, uz kućne pripravke brzo ćete ih dovesti u formu te ćete koži vratiti teksturu i kvalitetu.

1. Namakanje u toploj vodi i piling

Najlakši i najučinkovitiji način brige o koži na petama je taj da ih umočite u toplu vodu. To će pomoći da omekšate kožu i lakše uklonite mrtve stanice. U veću posudu natočite toplu vodu i umočite noge držeći id pod vodom između 10 i 20 minuta. Potom kamenom ili strugalicom za pete uklonite mrtve stanice i osušite noge ručnikom. Na kraju nanesite tanak sloj hidratantne kreme.

VAŽNA JE NJEGA Suha i ispucala koža na petama: Zašto nastaje i kako je se riješiti

2. Glicerin i ružina vodica

Stručnjaci tvrde da glicerin pomaže u hidriranju kože i zadržavanju vlage. Osobito je učinkovit za kožu koju su oštetili šamponi i sapuni. Pomiješajte čajnu žličicu glicerina s čajnom žličicom ružine vodice jer na taj način glicerin neće isušiti dublje slojeve kože da bi hidrirao površinu. Operite noge sapunom i vodom i nježno ih osušite. Nježno umasirajte smjesu na zahvaćeno područje, a nakon tri do pet minuta isperite hladnom vodom.

3. Med i aloe vera

Med ima antibakterijska i protuupalna svojstva te pomaže u bržem cijeljenju rana, a aloe vera je odlična za hidratiziranje kože u čemu je i med odličan izbor. Prije nanošenje dobro operite noge i osušite ih. U čistu i suhu zdjelicu pomiješajte jednaku količinu meda i aloe vere. Nanesite tanak sloj mješavine na pete. Ostavite pet minuta, a potom isperite vodom normalne temperature. Potom nanesite sloj kreme ili ulja kako biste zadržali vlagu u koži.

ZA LJEPŠA STOPALA Tvrdu kožu na petama dobro omekšavaju i jeftiniji balzami

4. Ulje kokosa

Ulje kokosa, osobito djevičansko ulje, odlično je protuupalno sredstvo koja omekšava kožu, osnažuje kožnu barijeru i pomaže u bržem zacjeljivanju ozljeda.

Prije odlaska na spavanje isperite noge vodom sobne temperature i osušite ih. Nanesite malo kokosova ulja između dlanova i nježno umasirajte u pete. Koža će upiti ulje tijekom masaže, a drugi način je da jednostavno nanesete ulje na cijelo stopalo te obučete pamučne čarape. Ulje ne morate isprati.

MANJE CIRKULACIJE Nokti na nogama rastu sporije, a to ima i svoj vrlo važan razlog

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 21.11.2020.

    lijepo vidjeti uredna glatka stopala.... 😍 samo malo truda 😊

  • MOC JE U ZNANJU 20.11.2020.

    Uvek ih mažem posle kupanja . :-)))

  • crna mačka 20.11.2020.

    Uvijek su mi glatke .

Komentiraj...
Vidi sve komentare