To je to što me zanima!

Koliko ste dobri? Položaj u kojemu spavate otkriva odnos

Ako partneri jedno drugom okrenu leđa,m uz razmak, moguće je da su sigurni jedno u drugo. No, to može biti i znak da jedan od partnera vara, pa to želi sakriti, kažu stručnjaci
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Kasniji odlazak na spavanje povezan je s pretilošću kod djece

Položaj spavanja otkriva kvalitetu i stabilnost partnerske veze. Ako ste nedavno promijenili naviku vezano uz položaj spavanja, to može ukazivati na probleme u intimnom odnosu, tvrde stručnjaci. Zanimljivo je, međutim, da su neke od poza koje bi se mogle povezati s nevjerom i problemima, vrlo popularne među partnerima, što nije lako objasniti.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Okrenuti leđima, uz razmak: Možda vas razdvaja prevara

Čak 34 posto parova spavaju svaki na svojoj strani kreveta, okrenuti leđima jedno drugom. Stručnjaci to povezuju  s osjećajem sigurnosti u vezi i nedostatkom potrebe da se iskazuje privrženost. 

To je prihvatljivo objašnjenje u većini slučajeva, no ako ste nekada spavali čvrsto priljubljeni, a odjednom ste se razdvojili, to je znak za uzbunu. Naime, to je jedan od najpopularnijih položaja spavanja kad je partner - nevjeran. To se objašnjava podsvjesnim osjećajem da se ne želi previše približiti drugom partneru kako ne bi prepoznao znakove prijevare. Dakle, obratite pažnju i na ostale znakove nevjere. 

Poljubac leđima: Razdvojeni uz dozu intime 

Partneri spavaju okrenuti leđima, ali su leđa priljubljena jedno uz drugo. Vjerojatno se osjećaju sigurno u vezi i ne osjećaju potrebu iskazivanja privrženosti. No, ostaju priljubljeni jedno uz drugo, a nerijetko isprepletu i noge, što daje osjećaj povezanosti i sigurnosti.

Kod ovakvog načina spavanja vjerojatno je riječ o partnerima koji su snažne osobnosti i imaju irazličite interese, ali im to ne smeta da se podržavaju. Tu pozu noću zauzima oko 22 posto parova. 

SAVJETI ZA ZDRAVU KRALJEŽNICU Spavanje na trbuhu loše je za leđa, a zdravo je izbaciti jastuk

Položaj žlice u ranoj fazi veze

Jedan partner leži na boku, drugi je priljubljen uz njegova leđa. Poza je najčešća kod friških parova, čak 48 posto njih noću spava u toj pozi, pa i vodi ljubav. Zanimljivo je da kad veza odmakne to više nije najudobnija poza, pa ju bira tek 16 posto parova. Ostali kažu da u tom položaju imaju poteškoća sa spavanjem. 

Poza 'zločesto prase'

To je poza u kojoj se jedan partner raširi preko cijelog kreveta, dok se drugi partner mora ugurati u ono malo prostora koji je ostao. Veći dio kreveta navodno češće zauzimaju muškarci, iako to mogu biti i žene, a ovu pozu najčešće bira oko 14 posto parova.

Teško je reći koji su uzroci nepravedne raspodjele prostora u krevetu, osim da dečki, vjerojatno, gledaju kako da im bude ugodno i ne misle na ženu. 

ZNANOST SPAVANJA Poboljšajte svoje spavanje već danas - pratite svoj tjelesni sat

Njuškanje - znak duboke intime

Partnerica spava na muškom ramenu, a on miriše njenu kosu. Tu pozu bira oko osam posto parova, a svi se slažu s tim da može biti neugodna i naporna. Osim što može dovesti do toga da muškarcu utrne ruka, i žena je u neprirodnom položaju, pa joj može postati neugodno. Zato je ovo poza u kojoj partneri najčešće provedu kratko vrijeme dok razgovaraju, prije nego utonu u san. 

Isprepleteni u žarkoj ljubavi

Novi ljubavnici često spavaju u pozama koje im omogućavaju da potpuno isprepletu tijela. Kako je to često vrlo neugodan i naporan položaj, ne čudi što ga bira samo 6 posto parova u dugoročnim vezama.

Ostali kažu kako se tako zapetljani nikako ne mogu naspavati, a poseban je problem to što će obavezno probuditi partnera ako moraju ustati na toalet, ili zato što im se ne spava, prenosi Reader's Digest..    

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Evo razloga zašto bismo svi trebali spavati bez ičeg na sebi

Idi na 24sata

Komentari 37

  • E.m.i.l.i🕸 30.04.2020.

    Njuškamo se.😉

  • 30.04.2020.

    Najbolja poza je kad je ona na meni ili ja na njoj. 😁

  • LI pišemo odvojeno: JE LI 30.04.2020.

    Ja u krevetu, on na kauču. Bolje ne može 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare