Obavijesti

Lifestyle

Komentari 37

Koliko ste dobri? Položaj u kojemu spavate otkriva odnos

Koliko ste dobri? Položaj u kojemu spavate otkriva odnos
1

Ako partneri jedno drugom okrenu leđa,m uz razmak, moguće je da su sigurni jedno u drugo. No, to može biti i znak da jedan od partnera vara, pa to želi sakriti, kažu stručnjaci

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Kasniji odlazak na spavanje povezan je s pretilošću kod djece

Položaj spavanja otkriva kvalitetu i stabilnost partnerske veze. Ako ste nedavno promijenili naviku vezano uz položaj spavanja, to može ukazivati na probleme u intimnom odnosu, tvrde stručnjaci. Zanimljivo je, međutim, da su neke od poza koje bi se mogle povezati s nevjerom i problemima, vrlo popularne među partnerima, što nije lako objasniti.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

Okrenuti leđima, uz razmak: Možda vas razdvaja prevara

Čak 34 posto parova spavaju svaki na svojoj strani kreveta, okrenuti leđima jedno drugom. Stručnjaci to povezuju  s osjećajem sigurnosti u vezi i nedostatkom potrebe da se iskazuje privrženost. 

To je prihvatljivo objašnjenje u većini slučajeva, no ako ste nekada spavali čvrsto priljubljeni, a odjednom ste se razdvojili, to je znak za uzbunu. Naime, to je jedan od najpopularnijih položaja spavanja kad je partner - nevjeran. To se objašnjava podsvjesnim osjećajem da se ne želi previše približiti drugom partneru kako ne bi prepoznao znakove prijevare. Dakle, obratite pažnju i na ostale znakove nevjere. 

Unhappy indifferent couple sleeping separately back to back in b

Poljubac leđima: Razdvojeni uz dozu intime 

Partneri spavaju okrenuti leđima, ali su leđa priljubljena jedno uz drugo. Vjerojatno se osjećaju sigurno u vezi i ne osjećaju potrebu iskazivanja privrženosti. No, ostaju priljubljeni jedno uz drugo, a nerijetko isprepletu i noge, što daje osjećaj povezanosti i sigurnosti.

Kod ovakvog načina spavanja vjerojatno je riječ o partnerima koji su snažne osobnosti i imaju irazličite interese, ali im to ne smeta da se podržavaju. Tu pozu noću zauzima oko 22 posto parova. 

Spavanje na trbuhu loše je za leđa, a zdravo je izbaciti jastuk
Spavanje na trbuhu loše je za leđa, a zdravo je izbaciti jastuk

Položaj žlice u ranoj fazi veze

Jedan partner leži na boku, drugi je priljubljen uz njegova leđa. Poza je najčešća kod friških parova, čak 48 posto njih noću spava u toj pozi, pa i vodi ljubav. Zanimljivo je da kad veza odmakne to više nije najudobnija poza, pa ju bira tek 16 posto parova. Ostali kažu da u tom položaju imaju poteškoća sa spavanjem. 

Poza 'zločesto prase'

To je poza u kojoj se jedan partner raširi preko cijelog kreveta, dok se drugi partner mora ugurati u ono malo prostora koji je ostao. Veći dio kreveta navodno češće zauzimaju muškarci, iako to mogu biti i žene, a ovu pozu najčešće bira oko 14 posto parova.

Teško je reći koji su uzroci nepravedne raspodjele prostora u krevetu, osim da dečki, vjerojatno, gledaju kako da im bude ugodno i ne misle na ženu. 

Poboljšajte svoje spavanje već danas - pratite svoj tjelesni sat
Poboljšajte svoje spavanje već danas - pratite svoj tjelesni sat

Njuškanje - znak duboke intime

Partnerica spava na muškom ramenu, a on miriše njenu kosu. Tu pozu bira oko osam posto parova, a svi se slažu s tim da može biti neugodna i naporna. Osim što može dovesti do toga da muškarcu utrne ruka, i žena je u neprirodnom položaju, pa joj može postati neugodno. Zato je ovo poza u kojoj partneri najčešće provedu kratko vrijeme dok razgovaraju, prije nego utonu u san. 

Happy couple  sleeping in bed at home

Isprepleteni u žarkoj ljubavi

Novi ljubavnici često spavaju u pozama koje im omogućavaju da potpuno isprepletu tijela. Kako je to često vrlo neugodan i naporan položaj, ne čudi što ga bira samo 6 posto parova u dugoročnim vezama.

Ostali kažu kako se tako zapetljani nikako ne mogu naspavati, a poseban je problem to što će obavezno probuditi partnera ako moraju ustati na toalet, ili zato što im se ne spava, prenosi Reader's Digest..    

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Evo razloga zašto bismo svi trebali spavati bez ičeg na sebi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje