To je to što me zanima!

Koristite korektor umjereno, inače će samo istaknuti bore

Previše korektora ulazi u tanke linije oko očiju, stoga sloj treba biti lagan, a koža dobro hidratizirana jer je to područje najosjetljivije na licu i podložno promjeni nijanse
Vidi originalni članak

Priprema kože za korektor je ključna, ona mora biti dobro nahranjena i hidratizirana, kako se ne bi brzo osušila. Korektor je uglavnom lagana podloga koja prekriva podočnjake, no tu su i oni teži, koji znaju ući u bore i tanke linije.

Ako je težak, korektor će dodatno naglasiti bore, iako će ujednačiti ton kože oko očiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako ujednačiti ton i smanjiti pojavu hiperpigmentacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Serumi i kreme za oko očiju pripremaju to područje za korektor koji se nanosi u tankom sloju. Korektor stavljajte nakon tekućeg pudera, a i njega možete aplicirati na to područje, kako bi ton bio ujednačen - savjetuje vizažist slavnih Vincent Oquendo.

ZA PREDIVNE OČI Kremasta sjenila traju duže i ne skupljaju se u pregibima kapka

Za bolju postojanost korektora, naročito prije snimanja ili važnih događanja, svojim slavnim klijenticama savjetuje i piling prije šminkanja, kako bi koža bila svježa.

- U principu ne trebate toliko korektora koliko mislite da trebate, jer previše se osmah vidi - ističe vizažist Nick Barose.

Ključna je i nijansa, odnosno znati pod-ton kože, kako korektor ne bi dodatno isticao to područje i djelovao umjetno.

- Ako imate topliji ton kože, predlažem žućkasti ili narančasti ton korektora, dok hladniji tonovi biraju one s nijansama ružičaste - savjetuje Barose.

RAZLOZI SU BROJNI Od sunčanja do starenja: Uzroci nepravilnog tona kože na licu

Nije nužno prekriti čitavo područje podočnjaka, samo tamo gdje je potrebno.

- Kritična su obično unutarnja trećina podočnjaka i vanjski dio oka. Idealno je koristiti četkicu, a onda finiširati aplikaciju korektora prstima. Ne zaboravite zahvatiti i bočni dio nosa, pored očiju, kako biste ujednačili nijansu - ističe vizažistica Romy Soleimani za Vogue.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare