To je to što me zanima!

Ljutina daje osjećaj sitosti, pa u jela dodajte čili i pojedite manje

Dodatkom ljutog začina u jela ona su ukusnija, a istraživanje je pokazalo da se uz ljutinu dnevni unos hrane smanji na 75 posto od uobičajenog. Uz ljute začine lako možete smanjiti apetit
Vidi originalni članak

Osim jaja i hrane bogate bjelančevinama, grahorica, jabuka i ukiseljenog povrća poput krastavaca ili paprika, studije pokazuju da ljuti začini pomažu u suzbijanju apetita.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oni koji su svom jelu dodali 1/4 žličice čilija brže su se osjećali sitije i zadovoljnije. Jednoj skupini u istraživanju su smanjili dnevni unos na 75 posto od preporučenoga, ali su jelima dodali ljute začine.

DAJTE SI ODUŠKA Danas je dan za skuhati nešto ljuto i hrabro: Ljutinu će bolje ublažiti mlijeko, a ne voda

Nitko od njih nije imao potrebu za više hrane, u usporedbi s onima koji su jeli 100 posto dnevnog unosa, ali bez tih začina. 

Naime, začini poput čili papričica ili đumbira zapravo su detoks-varijanta. Djeluju tako da povećavaju unutarnju tjelesnu temperaturu te na prirodan način potiču izmjenu tvari i ubrzavaju metabolizam pa ih svakako uvrstite na jelovnik.

I kombinacija namirnica je jako bitna. Na primjer, grah s tjesteninom odlično je proteinsko i dijetno jelo jer se u njemu pobijaju namirnica niskog i visokoga glikemijskog indeksa. Ako se grahu još dodaju čili papričice, đumbir i češnjak, dobili smo potpun obrok.

ODLIČAN RECEPT Ideja za večeru: Teksaški ljuti kruh sa sirom i papričicama

Osim toga, želimo li potaknuti sagorijevanje potkožnoga masnog tkiva, najvažnije je što češće jesti namirnice niskoga glikemijskog indeksa poput jabuka, slanutka i raženoga kruha jer one potiču mršavljenje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • salaso 03.05.2023.

    jako dobar savjet-Pogotovo za žene.Svaka druga ima hemeroide.

Komentiraj...
Vidi sve komentare