To je to što me zanima!

Moćni rasol ublažava mamurluk i pun je tvari za jači imunitet

Konzumiranje tekućine od kiseloga kupusa preporučuje se zimi, a dobre bakterije koje nastaju u rasolu tijekom fermentacije unose balans u crijevnu floru i održavaju je zdravom.
Vidi originalni članak

Rasol je sok od kiselog kupusa. Tijekom kiseljenja zelje ispušta tekućinu, rasol, a ova ljekovita tekućina sadrži velike količine vitamina B, C, E i K te minerala poput kalija, kalcija, fosfora, sumpora, željeza, bakra, cinka i magnezija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rasol je odličan za probavu i jačanje crijevne flore. Dobre bakterije koje nastaju u rasolu tijekom fermentacije unose balans u crijevnu floru i održavaju je zdravom.

Konzumiranje se posebno preporučuje tijekom hladnijih mjeseci. Jesen i zima sa sobom donose razne bakterije i viruse koji izazivaju zdravstvene probleme, a rasol je prepun tvari koje jačaju imunitet. Ako ste popili previše džin-tonika, mamurluk ćete ublažiti rasolom. On će nadoknaditi izgubljene elektrolite i pomoći u hidrataciji organizma. 

SVE PREDNOSTI Jedite ga češće: Kupus je jako hranjiv i lagan je za pripremu

Također, aktivira proteine koji pomažu u apsorpciji kalcija, čovjeku neophodnog minerala koji hrani kosti. Rasol je niskokalorična namirnica, a istodobno sadrži mnogo vlakana i vitamina te djeluje kao probiotik pa je odličan dodatak prehrani prilikom dijete. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Pobotchnick Leeyoobo 19.01.2023.

    Rasol je stvarno pravi lijek za mamurluk. U dva decilitra rasola roknem deci šljive i to grunem na eks. Onda sam od one soli žedan pa zgutam pivu dvije ili koji gembać. Pa onda protiv žgaravice jednu vilju i kao aperitiv prije doručka dvije medice. E onda više nisam mamuran, ali nisam ni tako gladan pa srknem dva tamna velebitska ili koju gričku. Nema do rasola, znaju stari ljudi što valja.

  • 19.01.2023.

    Bez veze ispadaju raprave ovdje na Portalu...mladi novinari "otkrilli" nešto sto ne znamo, kao! A mladje generacije to ne zanima i ne čitaju po ovom portalu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare