To je to što me zanima!

Na zagrebačkom Adventu uz hot-dog, probajte i sočni steak

U šarolikoj ponudi najčešće se jedu kobasice i hot-dogovi, a uz klasične, mogu se pronaći i nešto drugačiji zalogaji, poput sendviča "Zagreb cheesesteak", koji nudi Fresh Corner kućica iznad Jägerhorn prolaza
Vidi originalni članak

Bogata gastro ponuda ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa nudi pregršt mesnih jela, a mnogo kućica napravilo je svoju varijantu hot-doga, burgera, odreska i sarme. Kuhari su se koncentrirali na punoću okusa i originalne arome, ali i na praktičnost jela, zbog uvjeta u kojima se jedu - u hodu, na hladnoći i gotovo bez pribora za jelo.

POGLEDAJTE VIDEO: Advent u studentskom domu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Većina jela poslužuje se u papirnatim, ekološki prihvatljivim tanjurićima, s drvenim priborom i papirnatim slamkama za piće. U šarolikoj ponudi najčešće se jedu kobasice i hot-dogovi, a uz klasične, mogu se pronaći i nešto drugačiji zalogaji, poput sendviča "Zagreb cheesesteak", koji nudi Fresh Corner kućica iznad Jägerhorn prolaza. Kuhar Juraj Grabarić, poznatiji kao JGrilla, u recept je ukomponirao pecivo, juneći ramstek, sir, umak od meda i senfa, kiseli kupus i luk.

- Ramstek se reže na trakice i marinira s narančom i crnim paprom pa tako stoji i do 30 sati. Iako bi se ramstek mogao jesti praktički sirov, za naš cheesesteak se peče, pa se dodaju sol i papar. Pazimo na svaki sastojak i za većinu jela imamo moj originalni recept. U jelima je švicarski sir, iako se može staviti sir po želji uz dodatak jalapeño papričica za bolji okus - ispričao nam je Grabarić.

Originalni recept je i za "Winter cheeseburger", a nakon mesnog zalogaja možete se ugrijati crnim i bijelim kuhanim vinom, ginom, pa se zasladiti toplim fritulama s čokoladom. Mesne specijalitete, kao i kreativne slastice možete isprobati na većini adventskih punktova u gradu, na kućicama poput Instituta za kobasice, The meat, Restač, Picnic, El Toro, Restoran Balon, Beg's i mnogih drugih. Kućice nude kobasice od različitih vrsta mesa, a postoje i vegetarijanske i veganske opcije s plant based sastojcima i "beyond meat" mesom, za koje je teško uočiti razliku od pravog mesa.

PROMO Ovo su 3 lokacije u Puli koje ne smijete zaobići ovih blagdana

Uz fina jela, ponuda pića nikad nije bila bogatija, uz tople koktele s rumom, punčem, ginom, vinom i začinima. Topli kokteli obogaćeni su čajevima i sokovima, među kojima je mnoštvo okusa poput jabuke, naranče, ananasa i mnogih drugih.

Božićni kokteli poslužuju se većinom u papirnatim čašama, a ukrašavaju suhim kriškama voća, cimetom, klinčićem i zvjezdastim anisom. Osim što su vrlo zanimljivih okusa, odlično i griju, a ponudu možete istražiti sve od terase Hotela Esplanade, preko centra pa do Gornjeg grada. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • PsihoGinekolog_209 16.12.2022.

    Hvala ali za tu cijenu mogu kupiti mesa za cijeli tjedan...

  • NIKE 16.12.2022.

    A gdje je cijena ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare