U moru nezdravih i često nepotrebnih dodataka u prehrambenim proizvodima, pogotovo u mesu i mesnim prerađevinama, sve je više onih koji se odlučuju na domaću proizvodnju. Iz tog smo razloga istražili kako napraviti vlastitu kobasicu
U šarolikoj ponudi najčešće se jedu kobasice i hot-dogovi, a uz klasične, mogu se pronaći i nešto drugačiji zalogaji, poput sendviča "Zagreb cheesesteak", koji nudi Fresh Corner kućica iznad Jägerhorn prolaza
Zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes proizvod ne zadovoljava EU mikrobiološke kriterije za hranu
Ovi novi nazivi dodat će se na popis 1601 poljoprivrednih proizvoda koji su već zaštićeni
Kobasica se povlači zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes u proizvodu
Kobasice se rade od mljevenog mesa, koje se miješa sa začinima te se puni u tanko prirodno (životinjsko) ili umjetno crijevo. Najčešće se rade od svinjskog mesa
Dozvoljeno je korištenje mesa i slanine autohtone pasmine crne slavonske svinje ili mesa plemenitih pasmina svinja i njihovih križanaca, objasnio je Stjepan Živković
Francuski znanstvenik ispričao se nakon što je na Twitteru objavio fotografiju komad chorizo kobasice. Tvrdio je da je to slika udaljene zvijezde koju je snimio Svemirski teleskop James Webb
Da bi kobasicu lagano ogulili potrebno ju je malo navlažiti. Dovoljno će biti i da samo smočite svoje dlanove. Potom je tako vlažnu dobro protrljajte dlanovima.
Zbog mogućeg prisustva komadića metala Državni inspektorat izvijestio je u četvrtak kako s tržišta povlači kobasice Pik Vrbovca Plus - "RAW-STILJ BBQ Kobasica, Suđukica 540 g"
Osim toga kako skinuti omot od kobasice, važno je znati i kako kupiti dobru i kvalitetnu kobasicu. Naime, površina kobasice ili salame uvijek mora biti glatka i sjajna, umjesto ljepljiva
Ovaj recept je odličan kad ne znate što biste napravili za jelo, a kod kuće imate ostake njoka, malo kobasice, sira... Umjesto kobasice možete staviti i ostatke pečenog mesa ili kuhanog povrća
Kraljica blagdanskog, božićnog stola bez koje fetivi Šibenčani ne mogu zamisliti blagdansku juhu ili sarmu je luganiga, posebna aromatična kobasica koja se proizvodila u Šibeniku po staroj talijanskoj recepturi
Ako inače gubite vrijeme na guljenje ovitka s kobasice dok vam cure sline, ovo je rješenje koje će vas riješiti muka ubuduće: Ogulite ju brzo, jednostavno i efikasno i - navalite
Iskoristi svoj Oranž