Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Na zagrebačkom Adventu uz hot-dog, probajte i sočni steak

Na zagrebačkom Adventu uz hot-dog, probajte i sočni steak
8

U šarolikoj ponudi najčešće se jedu kobasice i hot-dogovi, a uz klasične, mogu se pronaći i nešto drugačiji zalogaji, poput sendviča "Zagreb cheesesteak", koji nudi Fresh Corner kućica iznad Jägerhorn prolaza

VIDEO

Bogata gastro ponuda ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa nudi pregršt mesnih jela, a mnogo kućica napravilo je svoju varijantu hot-doga, burgera, odreska i sarme. Kuhari su se koncentrirali na punoću okusa i originalne arome, ali i na praktičnost jela, zbog uvjeta u kojima se jedu - u hodu, na hladnoći i gotovo bez pribora za jelo.

POGLEDAJTE VIDEO: Advent u studentskom domu

Pokretanje videa...

Studenti ukrasili sobu u Studentskom domu Stjepan Radić 01:06

Većina jela poslužuje se u papirnatim, ekološki prihvatljivim tanjurićima, s drvenim priborom i papirnatim slamkama za piće. U šarolikoj ponudi najčešće se jedu kobasice i hot-dogovi, a uz klasične, mogu se pronaći i nešto drugačiji zalogaji, poput sendviča "Zagreb cheesesteak", koji nudi Fresh Corner kućica iznad Jägerhorn prolaza. Kuhar Juraj Grabarić, poznatiji kao JGrilla, u recept je ukomponirao pecivo, juneći ramstek, sir, umak od meda i senfa, kiseli kupus i luk.

- Ramstek se reže na trakice i marinira s narančom i crnim paprom pa tako stoji i do 30 sati. Iako bi se ramstek mogao jesti praktički sirov, za naš cheesesteak se peče, pa se dodaju sol i papar. Pazimo na svaki sastojak i za većinu jela imamo moj originalni recept. U jelima je švicarski sir, iako se može staviti sir po želji uz dodatak jalapeño papričica za bolji okus - ispričao nam je Grabarić.

storyeditor/2022-12-16/PXL_151222_97437173.jpg

Originalni recept je i za "Winter cheeseburger", a nakon mesnog zalogaja možete se ugrijati crnim i bijelim kuhanim vinom, ginom, pa se zasladiti toplim fritulama s čokoladom. Mesne specijalitete, kao i kreativne slastice možete isprobati na većini adventskih punktova u gradu, na kućicama poput Instituta za kobasice, The meat, Restač, Picnic, El Toro, Restoran Balon, Beg's i mnogih drugih. Kućice nude kobasice od različitih vrsta mesa, a postoje i vegetarijanske i veganske opcije s plant based sastojcima i "beyond meat" mesom, za koje je teško uočiti razliku od pravog mesa.

Ovo su 3 lokacije u Puli koje ne smijete zaobići ovih blagdana
Ovo su 3 lokacije u Puli koje ne smijete zaobići ovih blagdana

Uz fina jela, ponuda pića nikad nije bila bogatija, uz tople koktele s rumom, punčem, ginom, vinom i začinima. Topli kokteli obogaćeni su čajevima i sokovima, među kojima je mnoštvo okusa poput jabuke, naranče, ananasa i mnogih drugih.

Zagreb: Adventska ponuda na Fresh Corner ku?icama

Božićni kokteli poslužuju se većinom u papirnatim čašama, a ukrašavaju suhim kriškama voća, cimetom, klinčićem i zvjezdastim anisom. Osim što su vrlo zanimljivih okusa, odlično i griju, a ponudu možete istražiti sve od terase Hotela Esplanade, preko centra pa do Gornjeg grada. 

Zagreb: Adventska ponuda na Fresh Corner ku?icama
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku