To je to što me zanima!

Ne bacajte hranu: Od staroga kruha možete napraviti krutone

Bacanje hrane veliki je problem u svijetu i zato je važno maksimalno je iskoristiti. Zato pri kupnji maksimalno pazite na odabir namirnica i pazite na koji način skladištite hranu
Vidi originalni članak

U svijetu godišnje propadnu 1,3 milijarde tona hrane, čak trećina. Oko 53 posto takvog otpada u EU nastaje u kućanstvima. Kako biste manje bacali hranu, planirajte obroke i kupnju te zamrzavajte.

DRUGI ŽIVOT PREDMETA Osam stvari koje ne morate baciti nego ih možete iskoristiti na sasvim drugačiji način

Također, umjesto da besciljno lutate trgovinom i uzimate ono što vas privuče, napravite popis hrane koja vam je potrebna. Prije toga, provjerite što već imate i ne idite gladni u trgovinu, jer je veća vjerojatnost da ćete kupiti stvari koje zapravo ne želite ili ne trebate.

TOPLI I MEKI Muffini koji se tope u ustima: Recepti za uvijek ukusan desert

Način skladištenja hrane je isto tako jako važan. Primjerice, neki svježi proizvodi će dulje trajati ako ih čuvate u hladnjaku, dok će drugi potrajati ako ih držite na suhom mjestu.

EKO SAVJET Plastiku nemojte bacati nego je ukrasite i koristite za kozmetiku

Osim toga, od ostataka hrane se može napraviti fini ručak. Stari kruh može se pohati, ali se mogu napraviti i krutoni i fini brusketi s povrćem iz pećnice za ukusnu večeru.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare