Lifestyle

Komentari 0

Ne bacajte hranu: Od staroga kruha možete napraviti krutone

Ne bacajte hranu: Od staroga kruha možete napraviti krutone

Bacanje hrane veliki je problem u svijetu i zato je važno maksimalno je iskoristiti. Zato pri kupnji maksimalno pazite na odabir namirnica i pazite na koji način skladištite hranu

U svijetu godišnje propadnu 1,3 milijarde tona hrane, čak trećina. Oko 53 posto takvog otpada u EU nastaje u kućanstvima. Kako biste manje bacali hranu, planirajte obroke i kupnju te zamrzavajte.

Također, umjesto da besciljno lutate trgovinom i uzimate ono što vas privuče, napravite popis hrane koja vam je potrebna. Prije toga, provjerite što već imate i ne idite gladni u trgovinu, jer je veća vjerojatnost da ćete kupiti stvari koje zapravo ne želite ili ne trebate.

Način skladištenja hrane je isto tako jako važan. Primjerice, neki svježi proizvodi će dulje trajati ako ih čuvate u hladnjaku, dok će drugi potrajati ako ih držite na suhom mjestu.

Osim toga, od ostataka hrane se može napraviti fini ručak. Stari kruh može se pohati, ali se mogu napraviti i krutoni i fini brusketi s povrćem iz pećnice za ukusnu večeru.

 

Najčitaniji članci