To je to što me zanima!

Ne košta skoro ništa: Najbolja metoda za kuhalo bez kamenca

Kuhala za vodu super su stvar jer štede vrijeme, no kamenac u njima može biti vrlo odbojan prizor. Jednom na tjedan upotrijebite čišćenje s limunom - i stvar je riješena
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ručak za četveročlanu obitelj: Svaki dan, za manje od 30 kn!

Kuhala za vodu nam štede vrijeme i daju kipuću vodu u samo nekoliko sekundi - bilo da nam treba za čaj, kavu ili pripremu dječje formule, no problem se javlja zbog tvrdoće vode. Naime, već nakon nekoliko korištenja kamenac je vidljiv, a prođe li tjedan-dva bez čišćenja kuhala,  voda u njemu djeluje odbojno.

Tome je doskočila članica Facebook grupe Mrs Hinch Cleaning Tips, koja je otkrila svoju metodu za uklanjanje tvrdokornog kamenca, prenosi Mirror.

- Išlo mi je na živcu da u vodi pliva hrpa gadosti dok točim vodu u njega. Ako ne želite trošiti novac za razne kemikalije za čišćenje, pomoći vam može nešto što vjerojatno imate u kuhinji - napisala je domišljata žena.

Kao dokaz da njen trik funkcionira priložila je fotografiju kuhala prije i poslije čišćenja.

Otkrivajući svoju tajnu, rekla je da sve što je potrebno za kuhalo bez kamenca malo limunovog soka. Ona ga stavlja u kuhalo i ostavlja da odstoji oko sat vremena, prije nego doda malu količinu vodu i uključi prokuhavanje.

Ako je kamenca puno, tada mješavinu treba prokuhati nekoliko puta - sve dok se ne dobije željeni rezultat, a vodu potom baciti.

Ako nemate limun, možete koristiti i malo octa ili pak Coca Colu, no metoda s limunom je definitivno najisplativija, a i najljepše miriši.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 14

  • OS_LEGA 15.04.2020.

    Ne košta ništa ni skupljati kišnicu. U njoj nema kamenca i problem riješen.

  • gilera511 15.04.2020.

    Ocat na 5 min i gotovo

  • Maus666 15.04.2020.

    Limunova kiselina zakon...ostavis u toploj vodi preko noci i stvar rijesena

Komentiraj...
Vidi sve komentare