To je to što me zanima!

Ne znate što skuhati na brzinu? 9 jela s ostacima iz frižidera

Ako imate dosta hrane u frižideru ili je pred istekom roka i želite je se riješiti, a nemate ideja što biste napravili, mi smo za vas pronašli nekoliko recepata koje možete iskoristi
Vidi originalni članak

1. Povrtne palačinke

Pomiješajte povrće koje imate, primjerice mrkvu, slatki krumpir, tikvicu i dodajte malo luka i češnjaka. Povežite to sa vodom, soli i uljem. To možete peći u pećnici ili na tavi. Uz to poslužite proteine, poput komada svinjetine ili poširanog jaja.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Ispecite kruh

Od brašna, vode i soli ispecite kruh te ga poslužite uz prženo povrće ili slaninu. 

MNOGI SE ŠOKIRALI Znate li za što služi ladica ispod pećnice? Oni nisu imali pojma

3. Napravite jaja i rižu

Skuhajte rižu, običnu ili integralnu, stavite ju u zdjelicu i na vrh stavite jaje. Jaje može biti prženo ili poširano, ovisi što više volite. Važno je da imate tekući žumanjak. On djeluje kao umak, spajajući sve sastojke. Ako volite, možete dodati i malo luka.

4. Nadjenite gljive

Ako imate viška gljiva, napunite ih sirom ili vrhnjem i stavite ih peći. Gljive prije punjenja malo ispecite kako biste se riješili vode. To će spriječiti da se vaš nadjev namoči.

5. Napravite sirni namaz

U blender stavite komadiće sira kojeg želite iskoristit, dodajte maslac i češnjak. To izblendajte i poslužite kao hladni umak ili namaz.

6. Začinite svoju majonezu

U majonezu dodajte začinsko bilje po vašem izboru. To može biti super kao namaz ili kao umak za nachose, samo dodajte kiselog vrhnja u to. 

BIRAJTE ZDRAVIJE ZA SEBE Izbrojali smo kalorije: Umjesto bureka i ćevapa možete pojesti 'brdo zdravih namirnica'

7. Napravite pesto

U ovaj umak osim bosiljka možete doslovce ubaciti sve začinsko bilje u čijem okusu uživate kao što su peršin, korijandar, metvica, mažuran, origano, majčina dušica, rikola ili pak svježi špinat.  Na taj način pestom se mogu nazivati i druge varijacije ovog umaka koje se pripravljaju finim usitnjavanjem u mužaru ili blenderu, a možete se poslužiti i štapnim mikserom. Tu je još i maslinovo ulje i češnjak, čije blagodati ne trebamo posebno isticati, parmezan i sol.

8. Knedle

Napravite tijesto za knedle i nadjenite ih s čim god hoćete i s onim što imate u kućanstvu poput pekmeza, čokolade ili višanja. Kada su gotove pospite ih s malo šećera u prahu.

9. Ispecite malo krumpira

Ispecite malo krumpira, uzmite gotove začine i dodatke poput kiselih krastavaca, kobasice, vrhnja, slanine. Izvadite vrući krumpir iz pećnice i jedite sa svime posluženim, piše Life hacker.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • eho_ 05.02.2021.

    Kruh ili palačinke🙂🙂

  • ..lola. 05.02.2021.

    Malo teže ako imate izbirljive ukućane...

  • doormat 04.02.2021.

    Ja bih ovu tetu s fotke z večeru

Komentiraj...
Vidi sve komentare