To je to što me zanima!

Neobična metoda: Kuhar tvrdi da pogrešno pripremamo gljive

Jim Fuller, suosnivač tvrtke Fable Food Co, podijelio je mišljenja korisnika Instragrama svojom 'kontroverznom' metodom kuhanja gljiva - ali kaže da svaki put postiže savršene rezultate
Vidi originalni članak

Većina ljudi će jednostavno baciti gljive u tavu ili u pećnici kao dodatak uz jelo, no Jim Fuller kaže da postoji daleko bolji način da to učinite, piše Mirror.

Pogledajte ludu 'gljiva pedikuru' u videu:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Suosnivač uspješne tvrtke Fable Food dao je savjet o pripremi gljiva u  o australskom The Today Showu i kaže da nije očekivao tako podijeljena mišljenja.

Prvo ih prokuhajte

U videu na svom Instagram profilu pokazao je kako bi se gljive trebale kuhati u vodi, umjesto da ih se baci u posudu s uljem.

- Prvo kuhajte gljive u maloj količini vode na jakom plamenu, dok ne postanu savršeno mekane, dodajući kako je nemoguće 'prekuhati' gljive  zbog njihove jedinstvene stanične strukture.

Kaže da tim postupkom uklanjamo svu vodu iz gljiva, koju biste tada trebali pustiti da ispari zajedno s dodanom vodom dok se tava u osnovi ne osuši.

ODLIČNO IDE UZ MESO 5 savjeta za savršeno povrće na roštilju - kratko, masno i slatko

Na sličan način kao i tjestenina, on kuša gljive dok se kuhaju kako bi otkrio jesu li gotove, savjetujući dodavanje još vode ako djeluju 'pregumeno'.

Jednom kada gljive prestanu ispuštati vlastitu vodu, one su gotove, a završite ih dodavanjem ulja ili masnoće te ih začinite po ukusu.

Nakon njegovog videa, velik broj komentatora rekao je da im se ta metoda čini pogrešna, jer se većinom savjetuje ne dodavanje vode kod kuhanja gljiva.

ODLIČNE IDEJE Napravite sami začinske soli i obogatite okus jelima: Indijska, sa gljivama, ljuta, citrusna...

- Znate što, radim to godinama i vjerujte mi da znam o čemu pričam - odgovorio im je kuhar.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare